Elektrikli otomobil ihracatı: 786 Bin araçla 36 Milyar Euro kazanç!

Elektrikli otomobil ihracatı: 786 Bin araçla 36 Milyar Euro kazanç!

Almanya’nın geçtiğimiz yıl 786 bin elektrikli araba ihracat ettiği açıklandı. Bu rakam Almanya’ya 36 milyar Euro kazandırdı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi 2023 yılı için ülkenin elektrikli otomobil dış ticaret verilerini açıkladı. Bu verilerden alınan bilgiler ışığında Almanya’nın elektrikli otomobil ihracatı bir önceki yıla göre %58 arttığı görüldü.

Yükselen elektrikli otomobil ihracatı!

2023 yılında geçen seneye oranla yüksek bir artış görülen Alman elektrikli otomobil ihracatında ilk sırayı yüzde 15,6 ile Hollanda aldı. İkinci sırada ise yüzde 13,4 ile İngiltere olurken İngiltere’yi yüzde 12,4 oranla Belçika takip etti.

Aynı zamanda ülkenin 2023 yılındaki elektrikli otomobil ithali yüzde 23,5 oranında artış gösterdi. Böylece yaklaşık 446 bin adet kadar fazla otomobil ithali gerçekleştiren Almanya’ya 14,1 milyar Euro ödeme yapılmış oldu.

2023 yılında Almanya’ya elektrikli otomobil yüzde 29 oranla en çok Çin’den geldi. Yüzde 9, 9 oranı ile Çin’i Kore takip ederken yüzde 9,3 oranı ile Çekya üçüncü sırada yerini almış oldu.

İstatistiklere göre Çin’in Almanya’ya yalnızca elektrikli otomobil ithali, geçen seneye göre iki katından fazlasına çıktığı görüldü.

Elektrikli otomobil her dört kişiden birinin tercihi oldu!

Almanya’da 2023 yılında ihracat edilen her 4 otomobilden birinin elektrikli otomobil olduğu tespit edildi. Aynı zamanda ülkenin geçen seneye oranla daha çok elektrikli otomobil ihraç ettiği de dikkatlerden kaçmadı.

Bununla birlikte 2023 yılında Alman otomobil enstitüsü bir önceki yıla göre gözle görülür bir fark ile daha fazla elektrikli otomobil üretti. 2022 yılında gerçekleşen elektrikli otomobil oranı 2023’te %59,9 artarak yaklaşık 973 bin adete ulaştı. Bu oranlar ülkeye 40,4 milyar Euro kazandırdı.

Alman otomobil üreticilerinin yeni dönemde yüksek enerji maliyetleri, Avrupa’da yavaş ilerleyen ekonomik durum, enflasyonist baskılar ve Çinli üreticiler ’in rekabeti gibi durumlar ile karşılaşmaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.