Kırmızı Et Fiyatları Düştü! İşte Güncel Fiyatlar…

Kırmızı Et Fiyatları Düştü! İşte Güncel Fiyatlar…

Et ve Süt Kurumu geçtiğimiz günlerde ete %25 zammın olduğunu açıklamıştı. Fakat bu zammın ardından et fiyatlarında düşüş yaşandı. O halde güncel et fiyatları ne kadar, dana etin kilosu kaç TL’den satışa sunulacak? Detaylar haberin devamında…

Vatandaş, kırmızı ve beyaz ete yaşanan yüksek zamlar nedeniyle et almakta zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde de Et ve Süt Kurumu da et fiyatlarına %25 zam yapmıştı. Bu zamlar vatandaşların tepkisi çekti ve buna bağlı bazı illerde de et fiyatlarında düşüş yaşandı.


Güncel Et Fiyatları Şu Şekilde

Batman ilimiz et fiyatlarında indirim getiren illerimizden biri oldu. 10 gün önce Batman ilinde kilogramı 550 liradan satılan süt danasının kilosu güncel fiyatıyla 520 liraya kadar düşüş gördü. Bunun yanında normal dana etin kilosu ise 550 liraya kadar düşüş gösterdi.
Uzun bir süresidir devamlı olarak artan et fiyatları Batman’da düşüşe geçti. Dana etin kilosunda düşüşten bahsetmişken bir de kuzu etin kilosunda yaşanan düşüşten bahsedelim. Geçtiğimiz bayram öncesi kuzu etin kilosu 470 liradan satılırken bayram sonrası perakende satış fiyatı 440 liraya kadar geriledi. Daha önce süt danasının kilosu 550 lirayı bulurken, Et ve Süt Kurumu’nun %25 zammına rağmen de süt danasının kilosu 520 liraya düştü. Normal dana etin kilogramı ise 500 lira olarak satışına devam etmektedir.
Yapılan bazı araştırmalara göre uzmanlar, et fiyatlarındaki indirimin devam edebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum