Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yeni süreçler başlıyor! Binlerce öğretmeni yakından ilgilendiriyor…

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yeni süreçler başlıyor! Binlerce öğretmeni yakından ilgilendiriyor…

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için yepyeni bir dönem başlıyor. Yüz binlerce öğretmeni yakından ilgilendiren bu durumun detayları merak ediliyor. Detaylar haberin devamında…

Millî Eğitim Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu ve aynı zamanda Anayasa Mahkemesi tarafından içerisindeki bazı maddelerin iptal edilmiş olduğu meslek kanunu halen daha gündemde. Bakanlık yeni öğretmenlik Meslek Kanunu çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni öğretmenlik meslek kanunu hazırlanıyor!

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik detaylarına ilişkin nihayet bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni öğretmenlik meslek kanununa ilişkin yasaların hazırlanarak meclise sunulacağını belirtti. Bakanlıktan gelen açıklama kapsamında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik gibi uzun süredir tartışılan ve merak edilen konuları kapsayan bu yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı mayıs ayı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuş olacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamalarda öğretmenlik kariyer basamaklarını yakından ilgilendiren yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu mayıs ayı itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmuş olacak. Bu yasa mecliste kabul edilmesinin ardından Resmî Gazete’ de yayınlanarak tamamen yürürlüğe girmiş olacak. Henüz bu yeni yasa ile ilgili detaylı bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ilerleyen günlerde tekrardan kamera karşısına geçerek merak edilen tüm soruları cevaplaması bekleniyor.

Sınav şartı kalkıyor mu?

Yeni hazırlanan Öğretmenlik Meslek Yasası’na göre uzman öğretmen ve başöğretmenlik gibi kariyer basamaklarına geçişlerde öğretmenler için yapılan sınav şartı kaldırılacağı haberleri yayıldı. Tazminatlar tekrardan belirlenerek, ücretli öğretmenlik aşamasında geçen sürede başvurular kabul edilecek.

Yeni hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu meclise sunulana kadar halen daha değişiklikler yapılabilecek. Bu nedenle öğretmenlerin kendi taleplerini bakanlığa şu an için iletmesi avantaj sağlayabilir. Bu konu ile ilgili kendi görüş ve düşüncelerini paylaşmak isteyen öğretmenlerin yasa meclise ulaşmadan önce sesini duyurması büyük önem ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

20 Yorum