Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamasında Bu Branş Kontenjanı Artacak

Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamasında Bu Branş Kontenjanı Artacak

Yeni Müfredata Göre Öğretmen Atamasında Bu Branş Kontenjanı Artacak. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı Yeni Müfredat Programlarını yayınladı. Müfredata göre bazı derslerde köklü değişimler yapılırken bazılarında sadeleştirme yapıldı. 2024 öğretmen atamalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Bakanlığın önümüzdeki hafta atama takvimini ve branş kontenjan dağılımını açıklaması bekleniyor. MEB Yeni Müfredatına göre öğretmen atamalarında bu branşın kontenjan sayısının artacağı düşünülüyor.

Yeni müfredat programlarında seçmeli ders müfredatları yer almıyor. Zorunlu dersler ile birlikte Peygamberimizin Hayatı, Kuran-ı Kerim, Temel Din Bilgileri dersleri seçmeli kategorisinde yer almasına rağmen Yeni Müfredat Programlarında yer aldı.

Seçmeli dersler "İnsan, Toplum ve Bilim", "Din, Ahlak ve Değer", "Kültür, Sanat ve Spor" olarak kategorilendirildi. En az iki kategoriden birer ders seçme zorunluluğu bulunuyor. Din, Ahlak ve Değer Kategorisinde bulunan derslere bir ders dışında sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşlar öğretmenleri giriyor. Diğer kategorilerde yer alan seçmeli derslere farklı branş öğretmenleri girebiliyor. Dolayısıyla "Din, Ahlak ve Değer" grubu seçildiği takdirde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenine zorunlu olarak ders verilmiş oluyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branş öğretmenlerinin kontenjan sayısının yeni müfredata göre artırılacağı düşünülüyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin paylaştığı norm verilerine göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmen ihtiyacı ilk 5 branş arasında yer alıyor. Genel kontenjan sayısına göre kontenjanın artacağı düşünülüyor. Ders saatlerinde değişiklik yapılmadığı takdirde;

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 4,5,6,7 ve 8. sınıflarda zorunlu olarak 2 saat.

Din, Ahlak ve Değer Kategorisi seçildiği durumda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşının girdiği beş dersin biri seçmek mecburi. 5,6,7 ve 8. sınıflarda haftada 2 saat.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 9,10,11,ve 12. sınıflarda zorunlu olarak 2 saat.

Din, Ahlak ve Değer Kategorisi seçildiği durumda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşının girdiği altı dersin biri seçmek mecburi. 9,10,11,ve 12. sınıflarda 2 saat.

Mebpersonel/ Özel Haber

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum