İstanbul 'da Proje Okullarına Yönetici Atamalarında Skandal Olay. Sorumlular görevden alınmalıdır.

İstanbul 'da Proje Okullarına Yönetici Atamalarında Skandal Olay. Sorumlular görevden alınmalıdır.

Bu Haberden Sonra Bakan Yardımcısı Affını İstemeli, Genel Müdür Topçu, Daire Başkanı Hatice Özdemir ve Selman Küçük Görevden Alınmalı

Mebpersonel.com-Özel Haber Bu haberimizde ise İstanbul İlinde Proje Okulları Yönetici Atamalarında yaşanan kaosun ayrıntılarını ve kahramanlarını yazacağız.

Proje okullarına yönetici başvuruların bitmesiyle birlikte İlgili Genel Müdürlükler İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan başvurulara göre atanması uygun görülen kişilerin listeni istemişti.

Bu talimat doğrultusunda İl Müdürlükleri gerekli çalışmaları yapıp bu listeleri ilgili genel müdürlüklere göndermişti .

1 Nisan 2024 tarihinde Bakanlıkça sonuçların açıklanması ile birlikte bir çok Proje okulunun herhangi bir kritere dayanılmanda yönetici ataması Valiliklere bırakıldığı ortaya çıkarken illerden gelen bir çok teklifin ise dikkate alınmayıp atama şartı taşımayandan tutunda başvuru yapmayan isimlerin atandığı kamuoyuna yansımış Mebpersonel sitemizde Bakan Yusuf Tekin Bu Haberi Okuduktan Sonra Proje Okulları Konusunda Elini Yüzüne Bulaştıran Genel Müdürü Görevden Alacaktır. haberimizde de Proje Okullarına Yönetici Atamalarına sürecin ne kadar kötü yönetildiğini anlatmıştık.

İstanbul genelinde Proje Okullarına yönetici atamaları nasıl kaosa döndü?

Öncelikle Bakanlık talimatı doğrultusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapılan başvurular sonrası proje okullarına öngördüğü isimleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne gönderiyor.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde görev yapan Daire Başkanı Hatice Özdemir İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı yapan bir isim ve yine aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanı olan Selman Küçük Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Şube Müdürlüğü görevinden bulunan isim. Hatta Hatice Özdemir İl Müdür Yardımcı iken Şube Müdürü olan Selman Küçük ile aynı odada mesaileri mevcut.

Yukarda görüldüğü üzere iki Daire Başkanı da İstanbul'da görev yapmış isimler .

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü , öncelikle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan teklifler inceleniyor.

Daha sonra beğenilmeyen tekliflerin üzeri çiziliyor devamında ise kendileri bu elenen isimler yerine yeni isimleri belirliyor ve bu isimlerin belirlenmesinde Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin de onayı alınıyor.

Bu olayı doğrulamak adına sadece bir örnek verecek olursak; Daire Başkanı Selman Küçük Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü görevinde bulunurken Müdür Yardımcı olan F.Ü ile bir soruşturma geçirmesi sonucu yöneticilik görevi üzerinden alınıyor Müdür Yardımcısı F.Ü Kabataş Erkek Lisesine Öğretmen atanıyor ve F.Ü İl Müdürlüğü tarafından teklif edilmemesine rağmen Kadıköy Anadolu Lisesine Müdür olarak atanıyor.

Yukardaki örnek gibi Daire Başkanı Hatice Özdemir ve Selman Küçük'ün müdahalesi ile İl Müdürlüğünün yapmış olduğu bir çok isim yerine yeni isimler ekleniyor. ( bu isimlere bir sonraki haberimizde yer vereceğiz)

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklif ettiği isimlerin hangi sebeple elendiği hangi kriterlere tabi tutuldukları ve ya bu isimler elendiğine dair geri bir bildirim yapılmaması da ayrı bir sorun!!!

Hatta işin en ilginç tarafı seçim günü ve sonuçların açıklanacağı günün öncesi olan 31 Mart 2024 Pazar günü İstanbul Sabancı Öğretmenevinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin İl Listesinde olmayan fakat ataması yapılacak olan isimler ile görüştüğü iddia ediliyor.

Biz de buradan Sayın Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'ye soruyoruz .

31 Mart 2024 tarihinde Sabancı Öğretmenevinde İl Listesinde olmayan ve bir sonraki gün ataması yapılacak kişiler ile görüştünüz mü?

Bu yukardaki örnek sadece İstanbul özelinde bir olay Proje okulları yönetici atama sürecinde bir çok ilde de bu şekilde atamalar bir kaosa döndü.

Özetle MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde görev yapan ve daha önce İstanbul'da görev yapan Daire Başkanları İl Müdürlüğünü listesine müdahale ediyor ve aynı şekilde daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Bakan Yardımcısı ile birlikte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bypass ediliyor.

Sahi bu olaylar olunca bu işten sorumlu Genel Müdür Halil İbrahim TOPÇU ne mi yapıyordu?

Sonuç olarak bu olayların hepsi Bakan Yusuf Tekin'in Bakanlığını yaptığı Milli Eğitim Bakanlığına Mal Oluyor ?

Umarız ki bu işte sorumluluğu olan affını ister, aflarını istememeleri halinde ise Bakan Yusuf Tekin bunun faturasını sorumlu kişilere kesmelidir yoksa MEB'de Tuz Kokmaya Başlayacaktır...

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

28 Yorum