Bakan Işıkhan'dan son açıklama: 2024 asgari ücrette ne değişecek?

Bakan Işıkhan'dan son açıklama: 2024 asgari ücrette ne değişecek?

Asgari ücretle ilgili heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği ara zam konusuyla ilgili Bakan Işıkhan'dan önemli açıklamalar geldi. Peki, asgari ücrette ikinci bir zam gerçekleşecek mi? İşte detaylar...

Ara zam müjdesi: Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haber Global televizyonunda katıldığı canlı yayında asgari ücretle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesinin hükümetin değil, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yetkisinde olduğunu vurguladı. Temmuz ayında artış yapılmayacağını belirten Bakan Işıkhan, ekonomik dengeleri gözetmek gerektiğini ifade etti. Ancak, Ocak ayında yapılan zamın ardından ikinci bir ara zamın olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Asgari ücretteki son durum ve maliyetler

2024 yılı için belirlenen asgari ücret 20,002.50 TL olarak açıklandı. Ancak, SGK primi ve işsizlik sigortası primi gibi kesintilerin ardından net asgari ücret 17,002.12 TL'ye düşüyor. İşverenler için ise asgari ücretin yanında SGK primi ve işveren işsizlik sigortası primi gibi maliyetler de bulunuyor. İşverenin toplam maliyeti 23,502.94 TL'yi buluyor.

Önümüzdeki dönem için beklentiler

Asgari ücretin geleceğiyle ilgili belirsizlik devam ederken, işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik devlet desteğinin sürdürüleceği vurgulandı. Ekonomik dengelerin gözetileceği ve istihdamın artırılmasına yönelik politikaların devam edeceği ifade edildi. Ancak, asgari ücrete yapılacak olan ikinci bir zam konusunda net bir açıklama yapılmadı. Bu nedenle, asgari ücretle ilgili gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.