Bakan Tekin, mülakat eleştirilere tek tek yanıt verdi.

Bakan Tekin, mülakat eleştirilere tek tek yanıt verdi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin mülakatla seçilmesiyle ilgili gelen eleştirilere katılmış olduğu programda yanıt verdi. Tekin, “O zaman çocuğunuzu okula kayıt ettirirken öğretmen seçmeyin lütfen” diyerek mülakatın önemine değindi.

Ülke TV canlı yayınında, yeni müfredat ve öğretmen mülakatlarıyla ilgili açıklamalarda bulun Tekin, öğretmenlerin seçiminde en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesinde mülakatın en doğru bir yöntem olduğunu dikkat çekerek, Öğretmen mülakatları, LGS sınavı ve Öğretmen yer değiştirme talepleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, mülakatın önemine değindi

Ülke TV canlı yayınında, yeni müfredat ve öğretmen mülakatlarıyla ilgili açıklamalarda bulun Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmenlerin mülakatla seçilmesiyle ilgili gelen eleştirilere şu şekilde açıklama yaptı;

Tekin “Çocuklarını bize emanet eden veliye, çocuklarına, iyi eğitimi verecek öğretmenleri seçmek bizim görevimiz. Beni şahsi olarak eleştiren vatandaşlardan şunu rica ediyorum. O zaman çocuğunuzu okula kayıt ettirirken öğretmen seçmeyin lütfen” diyerek gelen eleştirilere yanıt verdi.

MEB bünyesindeki öğretmenlerin her kademede görev yaptıklarını dile getiren Bakan Tekin, ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) istediklerini belirterek, ÖSYM Başkanımız da bunu kabul ettiğini açıkladı.

LGS tarihinde değişiklik olacak mı?

LGS tarihinde değişiklik olup olmayacağı ile ilgili açıklama yapan Bakan Tekin, Ortaokul Öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) doğrultusunda, merkezi sınava hazırlandıklarını dikkat çekerek, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. Bu durumda da LGS sınavı belirlendiği gibi 2 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Öğretmenlere yer değiştirme olanağı sunulacak!

Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığı okulda daha fazla görev yapmak istemeyerek, yer değişikliği taleplerinin karşılanması ile ilgili yönetmelikle alakalı açıklama yapan Tekin, “öğretmen arkadaşımızın yerini değiştirmek istediğimizde, mevzuatla ilgili bir sorun ortaya çıkıyor” dedi.

Bu konu hakkında düzenleme yapılacağına dikkat çeken Tekin, “Ben personel genel müdürümüzden rica ettim, yönetmeliğimize bununla ilgili bir hüküm de koyuyoruz” dedi. Tekin, şiddetle karşı karşıya kalan öğretmenlerin okulda çalışmak istemiyorsa başka bir okulun kadrosunun aktarılmasıyla ilgili bir hükme yer verileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.