Cep yangını bitecek mi? Et fiyatlarındaki dalgalanmalar şaşırtıyor…

Cep yangını bitecek mi? Et fiyatlarındaki dalgalanmalar şaşırtıyor…

Son günlerde yaşanan zamlarla et fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Tavuk etine son 5 aylık süreçte yaşanan yüzde 200'lük zam ile birlikte ihracat sınırlandırılmasına gidildi.

Et fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ediyor. Tavuk eti için son 5 aylık dilimde yaşanan yüzde 200'lük zam ile birlikte, Ticaret Bakanlığı kanatlı et ihracatının sınırlandırılması için kısıtlama kararı getirdi. Kemiksiz beyaz et fiyatları için market ve kasaplarda 250 TL sınırını aştığı gözlemleniyor.

3 yük gemisi ile büyükbaş hayvan getirildi

Kırmızı et fiyatında yapılan zam ile birlikte yurtdışından 3 yük gemisi ile büyükbaş damızlık hayvan getirildiği biliniyor. Bununla beraber et fiyatlarında 5 TL miktarında bir düşüş yaşandığı iddialar arasında bulunuyor.

Herkesin en çok merak ettiği konuya bakılırsa Kurban Bayramı ve sonrasında yaşanan değişiklik ile et fiyatlarının nasıl seyredeceği merak konusu. Üretici ve kasapların, cep yangını çıkaran fiyatlar için her defasında artan maliyetlerle, hayvan varlığındaki azalmaya dikkat çektiği görüldü. Türkiye’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığındaki düşüş alarm veriyor.

Tüfekçi; et fiyatlarının düşmesi için mutlaka süt üretimi yapan üreticilere destekleme priminin artırılması gerektiğini ifade ediyor.

5 liralık düşüş yaşandı!

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi ise tavuk etine son bir yıllık süreçte yüzde 170 zam geldiği ifade etti. "Maliyetler nedeniyle, tavuk üreticileri üretimi kısma kararı alınca fiyatlar da yukarı yönlü artmaya başlamıştı. Kanatlı hayvanda ihracat kısıtlaması fiyatların artmasının önüne geçecektir. Türkiye geçtiğimiz günlerde 3 gemi dolusu büyükbaş ve damızlık hayvan geldi. Kırmızı et fiyatlarında 5 TL düşüş söz konusu. Asıl sorun üretici ile kasaplar arasındaki aracılar. Fiyatların artmasına aracı ve tüccarlar neden oluyor. Et fiyatlarının normal seyrine dönmesi için küçük aile besiciliğinin desteklenmesi gerekiyor. Türkiye'nin hayvancılıktaki geleceği küçük aile besiciliğine verilecek desteklere bağlıdır" diye açıklamalar yaptı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.