Devletten iş arayanlara günlük 719 TL cep harçlığı müjdesi!

Devletten iş arayanlara günlük 719 TL cep harçlığı müjdesi!

Çalışmayanlara devlet maaşı bağlıyor! Başvuru yapanlara KARŞILIKSIZ günlük 719 TL cep harçlığı ödeniyor. Ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlara bir destek müjdesi de iş arayan kişilere yönelik verildi.

İŞKUR üzerinden İşbaşı Eğitim Programları kapsamında vatandaşlara hem meslek sahibi olma imkanı sunuldu hem de günlük cep harçlığı ödeneceği açıklandı.

İŞKUR cep harçlığı başvuru şartları

  • İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
  • Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
  • Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 653,93 TL, öğrenci (tam) 653,93 TL, öğrenci (kıst) 490,45 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 326,97 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 719,32 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Başvuru süreci

Cep harçlığı almak isteyen kişiler için başvuru, her ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden şahsen yapılabileceği gibi aynı zamanda İŞKUR internet sitesi üzerinden de yapılabilmektedir. Başvuru süreci oldukça kolay ve hızlıdır, bu fırsattan yararlanmak isteyenler için detaylı bilgi İŞKUR resmi web sitesinde bulunmaktadır.

Devletin sunduğu bu destek, iş arayan vatandaşlar için önemli bir fırsat sunarken, aynı zamanda ekonomik sıkıntılarla mücadele etmelerine de katkı sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum