SGK’dan güncel tablo geldi! İlk işe giriş tarihlerinde değişiklik yapıldı, kontrol etmeyi unutmayın...

SGK’dan güncel tablo geldi! İlk işe giriş tarihlerinde değişiklik yapıldı, kontrol etmeyi unutmayın...

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yapmış olduğu güncellemelerin ardından çalışanların işe giriş tarihleri bir anda yenilendi. SGK primleri ile ilgili de 1999 yılında yapılan düzenlemenin ardından yaş şartı getirildi.

Yapılan yeni düzenleme ile beraber de artık bazı kişilerin yaştan dolayı da emeklilik haklarını elde edememelerine neden oluşturdu. Yaş şartını karşılayamayanlar da Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak da toplanarak bir yasal mücadele içerisine girmiş oldu.

Son yıllarda gündemden düşmüyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu da son dönemlerde gündemden düşmüyor. Emekli olma arzusu olanlar EYT kapsamından çıkarılmak ve prim günlerini de doldurarak emekli olma hayali kuruyor. Bunun ardından da yaş şartını doldurarak emekli olanların dışında da yaş şartını dolduramayanlar için de AK Parti, genel seçim öncesi vaadi kapsamında da bir yasa çıkararak 1999 yılı öncesinde de işe giriş yapan EYT’lilerin de emekli olma imkanı getirdi.

Bu şekilde 8 Eylül 1999 yılı öncesinde de SGK üzerinde işe girişleri yapılmış kişilerin yaş şartı ortadan kaldırıldı ve bu kişiler emekliliğe hak kazandı.

İşe giriş tarihi son derece önemli

İşe giriş tarihi konusu çok büyük öneme sahipken, SGK’nın da yaptığı düzenleme binlerce kişinin de ilk defa işe giriş tarihlerini değiştirdi. İşe giriş tarihlerinde de yaşanan değişiklik kapsamında da ilk defa işe girişi yapılan kişilerinde 18 yaşından önce de staj ve çıraklık sigortası bulunan mağdurlar olduğu ifade edildi.

E-Devlet üzerinden giriş yapıldığı takdirde ‘Çalışma Hayatım’ bölümünden staj ve çıraklık sigortası ile normal sigorta girişleri kontrol edilebiliyor. Sistemde böylece kişilerin sigorta başlangıç tarihi ve hizmete başlama tarihi ayrı ayrı görünüyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.