Temassız kredi kartı kullanıcılarının dikkatine! Artık limitler değişti…

Temassız kredi kartı kullanıcılarının dikkatine! Artık limitler değişti…

Temassız kredi kartı kullanımı tamamen değişiyor. Alışveriş yaparken artık limit yükseldi. Temassız işlem yaparken limitler iki katına çıktı. İşte detaylar…

1 Temmuz 2024 itibarı ile temassız ödeme işlemlerinde şifresiz kullanım limitinde bir yenilik yapıldı. Temassız kredi kartı kullanan vatandaşları şaşırtan haber geldi. Belirlenen limitler üzerinden yapılan değişiklik kredi kartı kullanıcılarının alışverişleri esnasında karşılarına çıkıyor. Temassız ödeme aşamasında mevcut olan limit 750 lira seviyesinden 1500 liraya yükseltiliyor.

Temassız işlem yaparken şifresiz limit iki katına çıkıyor

1 Temmuz 2024 tarihi itibarı ile temassız ödeme yaparken artık daha farklı bir sistem uygulanacak. Bu değişiklik temassız kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiriyor. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte şifresiz işlem limiti, mevcut 750 lira iken 1500 liraya yükseltilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yapılan bu yeni düzenlemeyi resmi bir yazı yayınlayarak tüm bankalara duyurdu. Belirlenen yeni limit, hem kartlar hem de mobil cihazlar üzerinden yapılan temassız ödemeler için geçerliliğini koruyacak.

2022 yılı içinde 750 lira olarak bilinen şifresiz işlem limitinin iki yıl içinde iki katına çıkarılması, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde değişiklik yaratmış olacak.

Yeni düzenleme ile gelen güvenlik endişesi

Temassız kredi kartı uygulamasında yapılan değişiklik kullanıcıları memnun ederken aynı zamanda endişeye kapılmalarına da neden oldu. Yükseltilen limitler, bazı kullanıcılar arasında güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor. Fakat bu aşamada uzmanlar, modern temassız ödeme teknolojilerinin yüksek güvenlik standartlarına sahip olduğunu ve dolandırıcılık riskinin oldukça düşük olduğunu ifade ederek endişeleri biraz olsun ortadan kaldırmış oldu. Belirlenen yeni limitin, alışveriş kolaylığını artırırken, güvenlik protokollerinin de güçlendirilmesine olanak tanıdığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum