Zam bekleyenleri üzen haber! Emekli ve asgari ücretli çalışandan kesilecek miktar belli oldu!

Zam bekleyenleri üzen haber! Emekli ve asgari ücretli çalışandan kesilecek miktar belli oldu!

CHP İstanbul milletvekilinden dikkat çeken açıklama… Yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle emekli ve çalışan maaşlarındaki kesintilerle alakalı detayları paylaştı. Devamı haberimizde…

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hayat pahalılığından dolayı emekli ve çalışanların maaşlarında yaşanan erime ile ilgili yazılı açıklamalarda bulundu. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, emeklilerin hayat pahalılığından dolayı yaşam koşullarının giderek zorlaştığını vurguladı. Ayrıca artan yaşam maliyetleri sebebiyle de emeklilerin tekrar çalışmaya başladıklarını duyurdu.

Emekliği aylığı değer kaybetti!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “TÜİK’in enflasyon verilerinde paylaşılan detaylara göre emekli aylığı ocak ayı içerisinde enflasyon karşısında bin 500 lira değer kaybetti. 10 bin lira olan emekli aylığı 3 aylık enflasyon oranına yenilerek, alım gücü 8 bin 500 liraya düştü. Ama iktidar emeklilerimizin feryadını duymuyor.

Bir hayal aleminde rakamlar açıklıyorlar. TÜİK enflasyonu düşük açıklamak için her türlü hesaplamayı iktidarın lehine yaparken, iktidar TÜİK’in açıkladığı oranda bile bir emekli zammı yapmadı. 4/9 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı TÜİK’in açıkladığı enflasyonun yarısı kadar artırıldı.” Diye ifade etti.

İlk üç ayda bin 500 lira değer kaybetti!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Zaten enflasyona ezdirilen emekli maaşı 2024 yılının ilk dört ayında da eridi. Alım günü ilk 3 ayda bin 500 lira eriyen emekli nefes alamaz durumda. İktidar ise lüks ve şatafat dolu yaşantıları içerisinde emekliyi, asgari ücretliyi unutmuş durumda” şeklinde ifadelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının ara zam yapılmayacak diyerek ifade ettiği asgari ücretlinin ise 2024’ün ilk üç ayı içinde cebinden 2 bin 550 lira enflasyon için yok oldu. 8/9 Üstelik bu rakamlar TÜİK verilerine göre, yani gerçek enflasyona göre durum daha da vahim. 9/9 17 bin 2 lira olan asgari ücret ilk 3 ayda alım gücü olarak 14 bin 450 liraya indi” ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.