Kabinede 12 Bakan değişiyor: İşte isim listesi..

Kabinede 12 Bakan değişiyor: İşte isim listesi..

Kabinede 12 Bakan değişiyor: İşte isim listesi..

31 Mart yerel seçimleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''kimse vazgeçilmez değildir.'' cümlesi sonrasında Ak Parti'de ciddi değişimler bekleniyor.

Özellikle yerelde yaşanacak değişimler öncesi Bakanlar Kurulu ve Ak Parti Genel Merkezinde pek çok ismin revizyona uğraması bekleniyor.

Lakin en çok takip edilen konu Bakanlar Kurulunda kimlerin değişeceği. Gazeteci Şaban Sevinç, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda "Teyitli bilgidir" diyerek 5 bakanın koltuğunun değişmeyeceğini ancak geriye kalan 12 bakanın değişebileceği yönünde bir iddia ortaya attı.

Sevinç, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

- "Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özellikle deprem bölgesindeki performansı ve Hatay'ı AKP'nin kazanmasındaki rolü nedeniyle Erdoğan'ın takdirini kazanmış durumda. Hatay AKP için oldukça büyük önem taşıyordu. Ve Özhaseki'nin bunun başarılmasında öne çıktığı konuşuluyor.

- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Görev bilinci ve muhalif kesimden bile sempati toplaması nedeniyle Yerlikaya da Erdoğan tarafından takdir ediliyor.

- Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler zaten siyasi kimliği olmadığı için değişmesi beklenmiyor.

- Dışişleri Bakanı Hakan Fidan. Hem Ortadoğu, hem de ABD bağlantıları ve Gazze olayındaki aktif mücadelesi nedeniyle Erdoğan'ın tuttuğu bir isim.

- Ve tabi ki Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek."

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum