Meteorolojiden yağış uyarısı: Sarı kodla uyarılan iller belli oldu!

Meteorolojiden yağış uyarısı: Sarı kodla uyarılan iller belli oldu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günler için 15 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava durumu tahmin raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, önümüzdeki günlerde ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu havaların hâkim olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Trakya, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Sarı kodla uyarılan iller

Meteoroloji'nin sarı kodla uyardığı 15 il şu şekilde: Adana, Ağrı, Edirne, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Kars, Kırklareli, Mardin, Siirt, Tekirdağ, Van, Şırnak, Iğdır, Osmaniye. Bu illerde yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Bölge bölge hava durumu

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havalar bekleniyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir.
  • Ege Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı geçecek.
  • Akdeniz Bölgesi: Doğu Akdeniz'de yerel kuvvetli yağışlar olacak. Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay'ın kuzey ilçelerinde yağışlar dikkat çekici olacak.
  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havalar hâkim olacak. Aralıklı yağışlar görülecek.
  • Karadeniz Bölgesi: Bölgenin genelinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.
  • Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu havalar, yerel kuvvetli yağışlarla geçecek.

Meteoroloji'nin bu uyarılarına dikkat ederek, olumsuz hava koşullarına karşı gerekli önlemleri almanız önemli. Güvenli ve huzurlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle!

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.