Uzman isim hesapladı: Memur ve emekli ne kadar alacak?

Uzman isim hesapladı: Memur ve emekli ne kadar alacak?

Uzman isim hesapladı: Memur ve emekli ne kadar alacak?

Temmuz ayında memur ve emekli maaşlarına zam yapılacak. Memurlar enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı kadar düzenleme alacakken emekliler ise açıklanan enflasyon kadar zam alacaklar. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tarkan Zengin, yaklaşan maaş zamlarıyla ilgili önemli bir tahminde bulundu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tarkan Zengin, Temmuz ayı zammıyla alakalı yeni bir tahminde bulundu. Buna göre 4 aylık dönem için %13,56 olarak hesapladı.

Milyonlarca memurun gözü kulağı Temmuz ayında gerçekleşecek zam düzenlemesinde. Zengin'in hesaplamalarına göre, Nisan ayındaki %3,18'lik enflasyon oranı dikkate alınarak yapılan bu zam oranı, memurların ve memur emeklilerinin maaşlarını güncelleyecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranına göre maaşlarında güncelleme alıyor. Bu yılın ilk dört ayında %18,72 oranında zam yapıldı.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon oranları milyonlarca memur ve emeklinin zam kaderini belirleyecek.

Temmuz ayının ilk haftası memur ve emekliye gelecek zam belli olacak.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.