Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Wifi sinyalini bozan öyle bir eşya var ki! Duyunca çok şaşıracaksınız…

Zayıflayan Wifi sinyali hepimizin korkulu rüyasıdır. İnternet bağlantınız yavaşlamışsa, bunun nedeni yüksek bir ihtimalle hemen her evde bulunan o eşya olabilir. Peki, bu eşya nedir? Wifi sinyali neden yavaşlar? İşte detaylar…

Evde internet bağlantı gücünüz sürekli yavaşlıyor ve bu durumdan dolayı sinyal gücünü artırmakta zorlanıyorsanız, belki de evinizde hiç de tahmin etmediğiniz bir eşya buna neden oluyor olabilir. Akıllara ilk olarak mikrodalga fırın, televizyon ya da oyun konsolu gibi elektrikli aletler gelebilir, fakat pek te tahmin etmediğiniz şey bir ayna olabilir.

Küçük ama etkisi büyük o eşya!

Evlerde Wifi sinyalini bozma ihtimali olan ve internet hızınızı düşürebilecek bir nesne tespti edildi. Bu küçük ama etkili şey, aslında tüm evlerin tasarımında oldukça şık ve modern evlerin vazgeçilmezi olan bir eşya. Bahsettiğimiz bu nesne bir ayna! Özellikle büyük boy duvar aynaları, arkasındaki ince metal kaplama nedeniyle Wifi sinyalinizi zayıflatabilir.

Yapılan araştırmada, ankete katılan 2 bin kişi içinden yüzde 41’i, modemlerini televizyonun yanında ya da arkasında konumlandırmış. Yüzde 12’si modemi yere koyarken, yüzde 6’sı da yatağın altına koymuş. Bu durum da sinyalin güçsüz olmasına ve internet bağlantısının yavaşlamasına neden oluyor.

Sinyale en çok ihtiyaç duyduğunuz yere koyun!

Modem konumlandırması için en etkili taktik, modeminizin sinyalini en çok ihtiyaç duyduğunuz yerden görebileceğiniz bir konuma yerleştirmek olduğu biliniyor. Şirketin yöneticisi Gareth Lister, “Geniş bant internet günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası. Modeminizi nereye koyacağınız konusunda bilinçli olmak önemlidir.” Diyor.

Modeminizin doğrudan güneş ışığı almadığından da emin olmalısınız, çünkü bu cihazınızın aşırı ısınmasına yol açabilir. Bir dahaki sefere internet bağlantınız yavaşladığında, modeminizin etrafında neyin olabileceğini kontrol etmeyi unutmayın.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.