Bu haber öğrencileri sevinçten havalara uçuracak! 1-2-3-4-5-6-7-8-9. Sınıflar için yaz tatili 4 ay oluyor…

Bu haber öğrencileri sevinçten havalara uçuracak! 1-2-3-4-5-6-7-8-9. Sınıflar için yaz tatili 4 ay oluyor…

9 ay süren ders maratonunun bitmesi için gün sayan öğrenciler, yaz tatili için plan yapmaya başlıyorlar. Fakat bu yaz beklenen tatil sürelerinde bazı değişiklikler yaşanabilir. Detaylar haberimizde…

Yaz tatili, Kurban Bayramı ile denk geliyor. Tatilin başlama tarihi, bayramın hemen önceki günlerine denk geliyor. Bu durum nedeniyle, öğrencilerin dinlenme ve tatil planları yapma hayalleri etkileniyor. Eylül ayının ikinci haftasında okulların yeniden açılacak olmasıyla birlikte, yeni bir gelişme gündeme geldi.

Yeni müfredata alışmak için ek süre gerekli!

Son dönemde gündemde olan müfredat değişikliğinin ardından, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanmakta olan müfredatın öğrencilere verilmesi yerine, bir oryantasyon sürecinin başlatılması hedefleniyor. Bu dönem, öğretmenleri hedefe alıyor. Öğretmenlerin yeni müfredatta yapılan değişikliklere alışmaları ve hazırlanmaları için ek bir süre ayrılmasının önemli olduğu ifade ediliyor.

Bu durumla birlikte öğrenciler adına yaz tatilinin uzaması ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Fakat, bu aşamada kesin bir karara varılmış olduğu söylenemez. Süreç içerisinde yaşanacak olan gelişmeleri bekleyip görmek daha doğru olacaktır.

Öğrenciler yaz tatilinin uzun olmasını olumlu karşılıyor!

Öğrenciler, uzatılması beklenen yaz tatili fikrini olumlu karşılıyor. Uzunca süren bir eğitim döneminin bitmesi ile dinlenmeye ve kendilerine vakit ayırmaya ihtiyaç duyan öğrenciler, yaz tatilinin çok daha uzun olmasıyla birlikte bu ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ifade ediyorlar.

Yaz tatilinin uzatılması kararının alınması, bu aşamada öncelikle öğretmenlerin yeni müfredata hazırlanmasının gerekliliğini düşündürüyor. Oryantasyon aşaması, öğretmenlerin yeni müfredata adapte olmaları için önemli bir adım olacak. Öğretmenlerin daha iyi bir şekilde yeni eğitim dönemine hazırlanmalarını sağlayacak ve dolayısıyla öğrencilere daha kaliteli bir eğitim sunulmasına imkan tanıyacaktır.

Öğrencilerin kendileri adına yapmış oldukları tatil planları ve dinlenme beklentilerine bakıldığında, yaz tatilinin uzun olması öğrencilerin motivasyonunu artıracaktır. Yeni eğitim öğretim döneminde daha hazır ve donanımlı olmalarını sağlar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum