Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlikte bu şartların kaldırılacak mı?

Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlikte bu şartların kaldırılacak mı?

Uzman Öğretmenlik-Başöğretmenlikte bu şartın kaldırılmasını isteyerek seslerini duyurmaya çalışırken, bakanlığın hali hazırda çalışmalarına devam ettiği, yeni meslek Kanununda Uzman Öğretmenlik şartı ile İlgili maddenin gündeme getirilmesini talep ediyor.

Öğretmenler kısıtlayıcı o maddenin kaldırılmasını istiyor!

Öğretmenleri yakından ilgilendiren, Milli Eğitim Bakanlığı, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ile ilgili çalışmaların tamamlanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulması beklenirken, Bakanlık tarafından Uzun bir süredir yapılan çalışmalarda sona geldiği Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sendika temsilcileriyle öğretmenlerle görüşerek yeni kanun ile ilgili görüşleri aldığı ve bu görüşle değerlendirerek MEB yetkilileri ile paylaşılıp yeni kanun taslağı hazırladı.

Bakanlığın ÖMK çalışması devam ederken Öğretmenlersitesi.com da yazan habere göre, sayısı bir hayli fazla olan öğretmenler, yeni meslek kanununda uzman öğretmenlik şartı ile ilgili önemli bir maddenin gündeme getirilmesinin talep ettiği bilgisi yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisine tasarı olarak sunulacak olan maddelerin TBMM’den kabul edilmesi durumunda, yeni kanun yasalaşacak ve öğretmenlik kariyerleri ile ilgili maddeler yeniden belirlenmiş olacak. Aynı zamanda da Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik kariyerleri ile ilgili gerekli olan şartlar yeniden düzenlenmiş olacak. Hali hazırda devam eden kanuna göre 10 yıl görev yapmış olma şartı, sınav şartı gibi şartlar yeniden belirlenecek.

Bu madde gündeme gelecek mi?

Öğretmenlersitesi.com sitesinde yer alan habere göre, Öğretmenlerinin çok önemli bir kısıtlama maddesi olarak yer alan kademe ilerleme durdurma cezası almamış olmak şartının çıkarılmasını talep ettiği bilgisi yer alıyor.

Ayrıca, MEB aracılığıyla yeni kanun taslağıyla ilgili hiçbir bilginin kamuoyuyla paylaşılması nedeniyle, bu düzenlemenin kanun metninde yer alıp almadığı şuan için bilinmiyor. Bu nedenden dolayı da, öğretmenler uzman öğretmenlikte bu şartın kaldırılmasını talep ediyor. Çok sayıda öğretmen tarafından talep edilen şartın kaldırılması ile ilgili yeni bir çalışma gündeme gelecek mi? Yoksa yeni kanun taslağında hali hazırda bu madde var mı şuan için bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum