Bakan Yusuf Tekin: "O branşa küçük bir ayrıcalık tanıyacağız"

Bakan Yusuf Tekin: "O branşa küçük bir ayrıcalık tanıyacağız"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin branş dağılımı hakkında konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin her ayın ilk cumartesi günü Öğretmenler Odası buluşması temasıyla her ay farklı bir ilde öğretmenlerle bir araya geliyor. Mayıs ayı buluşması Diyarbakır ilinde gerçekleşti. Toplantıda eğitim gündemine dair konular konuşuldu. Bakan Yusuf Tekin'in kontenjan dağılımıyla ilgili bir iki branşa küçük ayrıcalık yapacağını söylediği aktarıldı.

İddiaya göre Bakan Tekin 2024 öğretmen atamasında branş dağılımının nasıl yapılacağına ilişkin soruya adaletli davranacağını, fakat bir iki branşa küçük bir ayrıcalık tanınacağını söyledi. Ayrıcalık tanınacak branşlardan birinin Türkçe olması gerektiğini de vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkçe dersine büyük önem gösteriyor. Türkçe dersinde geçme notu kriteri yükseltildi ve ders içeriğinde değişimler yapılarak dört temel dil becerisi uygulanmaya başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum