20 Mayıs 2024 resmî tatil mi olacak? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sonrası okullar kapalı mı?

20 Mayıs 2024 resmî tatil mi olacak? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı sonrası okullar kapalı mı?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanı tüm yurtta coşkulu bir şekilde yaşanıyor. Öğrenciler gibi kamu ve özel sektör çalışanları 20 Mayıs tatil mi sorusuna cevap arıyor. Peki, 20 Mayıs Pazartesi kamu ve özel sektör tatil mi?

Tüm yurtta her yıl olduğu gibi bu yıl da coşku ile kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlıklar sürüyor. Bu bayramlarda kutlamanın yanı sıra düşünülen bir şey daha var. Kamu ve özel sektör çalışanlarına bayram dolayısıyla resmi tatil olacak mı? Merak edilenler haberin devamında…

Resmî tatil araması devam ediyor

Tatil tarihleri araması sürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Mayıs resmi tatil olarak kutlanacak. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı resmi tatiller arasında yer alıyor. Bu nedenle öğrenciler ile beraber kamu ve özel sektör çalışanları da resmi tatilden yararlanmış oluyorlar. Öğrenci ve çalışanların gündeminde ise 20 Mayıs Pazartesi günü yer alıyor. Peki, Gençlik Spor Bayramı'nın ertesi günü tatil mi?

19 Mayıs Pazar gününe denk geliyor!

Okullar ve kamu kuruluşları ve beraberinde özel sektör, yalnızca resmi tatillerde tatil oluyor. Bu nedenle okullar ve çalışanlara Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı tarih olan 19 Mayıs günü tatil kabul ediliyor. Fakat; bu yıl 19 Mayıs'ın pazar gününe denk gelmesi ile ayrıca resmi bir tatil söz konusu olmayacak.

Buna bağlı olarak 20 Mayıs Pazartesi okullar açık olacak ve özel ile kamuda çalışanlar normal düzenlerinde çalışmalarına devam edecek. 20 Mayıs 2024 tarihinde herkes tarafından beklenen resmi tatil olma durumu söz konusu değil.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum