Çocuklu Ailelere Müjde! Çocuklu Aileler Kontrol Etsin! Hesabınıza 1000 TL Yattı

Çocuklu Ailelere Müjde! Çocuklu Aileler Kontrol Etsin! Hesabınıza 1000 TL Yattı

Geçtiğimiz günlerde Aile Bakanlığı tarafından yeni bir destek programı açıklandı. Bu program kapsamında özellikle çocukları okula giden ailelere 1.000 lira ödeme yapılacak. O halde, bu 1.000 TL’lik desteği alabilmek için nereye başvuru yapılabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yeni başlatmış olduğu eğitim destek programı kapsamında öğrenci ailelerine 1.000 lira tutarında eğitim yardımı yapılacak. Bu destek programı eğitim hayatlarını sürdüren öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve özellikle akademik yaşamları boyunca desteklemek için geliştirilmiş. Yapılan bu programa ilk okuldan ortaokula kadar öğrencilerin velileri başvurabilir ve bu maddi destekten faydalanabilir.

Başvuru Nereye Yapılacak?

Elektronik sistem üzerinden yapılan başvurular “Sosyal Yardım Kayıt Hizmetleri” sekmesinden yeni bir dosya oluşturularak yerine getirilebilecektir. Ancak bu sisteme gerekli bilgilerin eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi, ilgili seçenek kısımlarının da işaretlenmesi özellikle önemlidir. Başvurular tamamlandığında ve değerlendirme süresi bittiğinde nitelikli ailelere 1.000 TL tutarında eğitim desteği ödenmiş olacak. Bu desteğin amacı, ailelerin eğitim yaşamı devam eden çocuklarının kırtasiye masraflarını ve çocuklarının eğitime ilişkin diğer masraflarının daha rahat karşılamalarına destek olmaktır. Bu yardımın büyük ölçüde ailelere destek olması ve eğitim yaşamı devam eden çocukların akademik kariyerlerini olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Belirlenen tutar IBAN’a aktarılacak

Diğer eğitim yardımlarına baktığımızda yılda bir kez ödeniyor ve okulda zorluklarla karşılaşan ailelere, eğitim masraflarına ve karşılarına çıkacak birçok masrafta büyük ölçüde yardımcı oluyor. Başvuruları E-Devlet üzerinden yapılan ve başvurunun sonucunda “dağıtılabilir” olarak kabul edilmesi durumunda belirlenen yardım tutarı olan 1.000 TL bir sonraki ay belirlenen IBAN numarasına ya da PTT hesabına aktarılmış olacaktır.

Ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin, çocuklarının eğitim masrafları konusunda destek olması amacıyla tasarlanan söz konusu programla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesine bakabilirler ve daha detaylı bilgilere bu siteden ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.