Yıl sonu yaklaşıyor: Okul tatil takvimi 2023-2024

Yıl sonu yaklaşıyor: Okul tatil takvimi 2023-2024

Öğrenciler için heyecanlı bir dönemin sonuna gelinirken, 2023-2024 eğitim öğretim yılının son günleri yaklaşıyor.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre, yaz tatili 14 Haziran'da başlayacak. Ancak bu tatil dönemi kaç ay sürecek ve ne zaman sona erecek?

Tatil Süresi ve Kapanış Tarihleri

Bu yıl, 16 milyonu aşkın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi, 11 Eylül'de başlayan eğitim öğretim yılında çeşitli ara tatil ve dönem sonu tatilleriyle birlikte yoğun bir dönem geçirdi. İkinci dönemin sona ermesiyle, öğrencilerin karnelerini alacakları tarih yaklaşıyor. İşte, okulların kapanış tarihleri:

Dönem/Ara Tatil

Tarih

İlk Ara Tatil

Kasım

Sömestr Tatili

Ocak-Şubat

İkinci Ara Tatil

8-12 Nisan

Yıl Sonu

14 Haziran 2024

Yaz tatili kaç ay sürecek?

Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de yaz tatilinin ne kadar süreceği. Bu yıl, yaz tatili 14 Haziran'da başlayacak ve bir sonraki eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Detaylı takvim önümüzdeki dönem başlamadan duyurulacak.

Bir diğer önemli konu ise merkezi sınavlar ve üniversite sınavı tarihleri. Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Üniversite sınavı ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yeni müfredatın taslağını açıkladı. Bu değişiklikler kademeli olarak ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanacak.

Bu yılın sonlarına yaklaşırken, öğrenciler için heyecanlı ve dolu dolu bir tatil dönemi bekliyor. İyi tatiller!

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.