YKS sınav giriş yerleri belirlendi mi? Ne zaman açıklanacak?

YKS sınav giriş yerleri belirlendi mi? Ne zaman açıklanacak?

ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen YKS 2024 takvimi son dönemde en sık araştırılan bilgilerden birisi. Başvuruların sona ermesinin ardından sınav giriş belgesi ve yerlerinin ne zaman açıklanacağı merak konusu. İşte detaylar…

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) yayımlamış olduğu 2024 YKS takvimi araştırmaları ile YKS sınav giriş belgesi sorgulamaları hız kesmeden devam ediyor. Üç ayrı oturum halinde düzenlenen YKS kayıtlarının tamamlanmasının ardından sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarih öğrencilerin en sık araştırdığı sorulardan birisi oluyor. Peki, ÖSYM ile YKS sınav giriş bilgileri ne zaman açıklanacak, giriş belgesine nasıl ulaşılır? Detayların tamamı haberimizin içeriğinde bulunuyor.

Sınav yerleri açıklandı mı?

ÖSYM’nin her sene uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adayların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. İlk etapta uygulanacak sınav Temel Yeterlilik Testi olarak biliniyor. Bunun ardından ise Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi yapılmış olacak. Peki TYT - AYT - YDT sınav yerlerine dair bilgiler netleşti mi? Giriş yerleri ne zaman belli olacak?

ÖSYM, 2024 senesi içinde uygulanacak olan sınavların detayları ile ilgili ÖSYM 2024 Yılı Sınav Takvimi'ni geçtiğimiz aylarda duyurmuştu.

2024 YKS hangi tarihte yapılacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı (ÖSYM) Bayram Ali Ersoy, resmi web sitesi üzerinden yayımladıkları 2024 Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne bakıldığında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 8-9 Haziran 2024'te gerçekleşeceğini belirtti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 ayrı oturum halinde yapılacak. Bu sınavlar 8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek. Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinden yaklaşık olarak 10 gün önce sınav yerlerini öğrenebilecekler. Buna göre; Mayıs ayının son haftası ile birlikte sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı yapılan tahminler arasında.

YKS sınav giriş belgesi ile ilgili gelişmelere ise ÖSYM'nin ana sayfası üzerinden ve ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişim sağlamak mümkündür.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.