YKS sınav yerleri ve başvuru detayları açıklandı…

YKS sınav yerleri ve başvuru detayları açıklandı…

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, Üniversiteye Geçiş Sınavı (YKS) için başvurular tamamlandı ve sınav tarihleri belirlendi. YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Peki, adaylar sınav yerlerini ne zaman öğrenecek?

Sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

YKS ‘ye girecek olan adaylar için merak edilen konulardan biri de sınav yerlerinin açıklanma tarihi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, sınav yerleri sınavdan 10 gün önce, yani 28 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak. Bu tarihte adaylar, sınav giriş belgesi üzerinden sınav yerlerini öğrenebilecekler.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un verdiği bilgilere göre, 2024-YKS'ye toplam 3 milyon 36 bin 945 aday başvuruda bulundu. TYT sınavı 8 Haziran Cumartesi günü, AYT ve YDT sınavları ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

YKS sınav giriş belgeleri, sınavdan önceki hafta içerisinde ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar, bu belgeler aracılığıyla sınav yerlerini ve sınav saatlerini öğrenebilecekler. Ayrıca, belgede yer alan bilgiler ile sınav günü gereken diğer detayları da öğrenmiş olacaklar.

Yks sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ‘ye giren adaylar, sınavın ardından sonuçları beklemeye başlayacaklar. 2024-YKS sonuçları, 17 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak. Bu tarihte adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

Son başvuru ve katılım detayları

YKS ‘ye katılmak için başvurular, belirlenen tarihlerde sona ermişti. Başvuru sürecinde toplam 1 milyon 404 bin 156 aday ilk kez başvuruda bulunurken, 798 bin 409 aday ikinci, 442 bin 64 aday üçüncü, 219 bin 390 aday dördüncü ve 172 bin 926 aday beş ve daha fazla başvuruda bulunmuştu.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, engelli adayların sınav sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için hassasiyetle çalıştıklarını belirtti. Engelli adaylar için özel düzenlemeler yapılarak, sınav sürecinin adil ve uygun bir şekilde geçmesi sağlanacak.

YKS ‘ye hazırlanan adaylar için sınav yerlerinin açıklanması heyecanla beklenirken, başarılar dileriz!

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.