Milli Eğitim Müdürünün Makam Aracı Gündemde

Milli Eğitim Müdürünün Makam Aracı Gündemde

Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş 27.500 TL'lik aracıyla TBMM gündeminde.

2011 yılından bu yana gündemde olan makam aracı bugün TBMM gündemine taşındı.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal makam aracıhakkındaki iddialarla ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

Amasya'ya 2009 yılı Haziran ayında Vali olarak atanan Halil İbrahim Daşöz, göreve gelmesinden kısa süre sonra aynı yıl '65 Bin Dev Öğrenci Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında öğrencilerle birlikte kalıcı eserler bırakmak için çeşitli kitap ve Amasya'yı tanıtıcı ürünler hazırlanıp satıldı. 17 Ağustos 2011'de Manisa Valisi olarak atanan Vali Daşöz'ün görevden ayrılmasının ardından 65 bin Dev Öğrenci Projesi de rafa kalktı. Proje kapsamında çeşitli kitap ve Amasya'nın tanıtım materyallerinin satışından elde edilen 27 bin 600 lira ise bir banka hesabında kaldı.

SERVİSÇİLERDEN DE BAĞIŞ TOPLANMIŞ

Türk Eğitim-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi geçen ay yaptığı açıklama ile bu paranın daha sonra İlMilli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'e makam arabası alımı için kullanıldığını iddia etti. BİMER üzerinden gönderilen dilekçeye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen cevap ile '65 Bin Dev Öğrenci Projesi' kapsamında elde edilen 27 bin 600 liranın makam aracı alımında kullanıldığı ortaya çıktı. Makam aracının alımı içi gerekli olan 78 bin TL'nin geri kalan kısmının ise Amasya İl Milli Eğitim Spor Kulübü için öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarından araç başı 200 TL yardım toplandığı ve makam aracı alımında kullanıldığı iddiası kamuoyunda gündeme geldi. Bunun üzerine CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Topal iddialarla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması talebiyle TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi.

Topal soru önergesinde şu soruların yanıtını isdedi:

"Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında kurulan İl Milli Eğitim Spor Kulübünün bütçesi ne kadardır?

İl Milli Eğitim Spor Kulübüne taşımacılık yapan firma ve şahıslardan yardım alınmış mıdır?

İl Milli Eğitim Spor Kulübünden İl Milli Eğitim Müdürlüğüne herhangi bir para aktarılmış mıdır, aktarıldı ise ne kadardır?

Okullarının duvarları bulunmayan bir ilde İl Milli Eğitim Müdürünün 78 bin TL'ye araç almasını doğru buluyor musunuz?" 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.