Şubat Atamasıyla Hakları İade Edin!

Şubat Atamasıyla Hakları İade Edin!

Adınıza Yakışanı Yapın ve Şubat Atamasıyla Hakları İade Edin!

Öğretmenler 2014 Şubat ayında atama bekliyor. Atamayla hakların iade edilmesini istiyorlar. 

Bugün düşünüyoruz da iktidar partisinin adı “Adalet ve Kalkınma Partisi” peki isimlerinin hakkını yerine getirebiliyorlar mı?  Özellikle de “Adalet” isminin… Yoksa orada süs olsun, gösteriş olsun diye mi kullanıyorlar? Bu kelime öyle sıradan herkesin kullanabileceği bir kelime değil, özellikle de bu ismin hakkını vermiyorsan hiç değil. Bu isim, adaletin timsali Hz. Ömer gibi kendi işinde kullandığı mumla, devlet işinde kullandığı mumu ayrı kullanan bir hassasiyetle davranmayı gerektirir. Peki, siz bunu yapabiliyor musunuz? Yani yaptığınız işlerde kılı kırk yararcasına titiz davranabiliyor musunuz?

Kendi açtığınız fakültelere yıllar sonra mezun olduklarında “Size iş veremeyeceğiz ama yine de sizi alalım, işsizlik oranı düşmüş olur biz de günü kurtarmış oluruz.” anlayışıyla mı hareket ediyorsunuz?

Peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyuruyor: “Kim bu ümmetin başına amir olarak geçtikten sonra adaletten şaşarsa, Hz. Allah onu yüzüstü cehenneme atacaktır.”

Evet, ağalar, saygıdeğer yöneticilerimiz, sayın milli eğitim yöneticilerimiz! Size sesleniyoruz siz bize eylül atamalarında adaletli davranmadınız! 40 bin insan atadık deyip övünüyorsunuz ama bu sayıya adaletli dağıtım yapmadınız. Önce öğretmen fazlamız var deyip 42 bin sınıf öğretmenini yan branşlarına geçirerek branş öğretmenlerinin hakkını gasp ettiniz, sonra 3500 açık gösterdiğiniz sınıf öğretmenliğine 6152 kişi aldınız, bunu alırken tüm branşlarda kısıtlamaya gittiniz… Bunu yaparken hakkaniyet, adalet gözetmediniz. “Bize güvenen, bizi ‘adaletli’ görüp bize inanan insanlara biz ne deriz sonra?” demediniz. Şimdi çıkmış adaletten bahsediyorsunuz.

Branş öğretmenleri olarak bizim elimizden çok bir şey gelmez... ancak yukarıda o çok sevdiğimiz, önderimiz, peygamberimizin sözlerine inanıyorsanız, diğer alemin varlığına inanıyorsanız, bu yanlışınızdan dönün! Eğer şubatta bu adaletsizliği düzeltmeyip yine bildiğinizi okursanız, her zaman olduğu gibi 50, 55 lere inmiş bölümlerden adaletsizce davranıp yine birçok insan alıp; gecesini gündüzüne katarak çalışıp, 70-80’lerde puan alan insanları düşünmeyip “Ne haliniz varsa görün!” derseniz vay halinize…

Sizden çok şey istemiyoruz sadece ama sadece isminizin hakkını yerine getirin, yani “ADALET”li olun… ve eylül atamasında gasp edilen hakları şubatta sahiplerine yani baranşçılara iade edin…

Harun OĞUL

(Türk Dili ve Edebiyatı)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.