Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi

Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi

Sendikacı okul müdürü adaylarına, mülakatlar sonrası 100 puan verildi.

MEB müdürlük mülakat sonuçları açıklandı. Sonuçlarla ilgili çeşitli iddialar ve itirazlar da devam ediyor.

MEB önce hiçbir liyakate bakmadan, İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerini değiştirdi. Bu müdürler, düne kadar abi dedikleri okul müdürlerini adeta biçtiler ve müdürlük sürelerini uzatmadılar. Kurulan yüzde 60/40 dengesiyle, eğitimin tüm paydaşlarından 40 tam puan alan müdürlerin görev süresi dahi, 60 puan yetkisine haiz şube müdürlerinin eliyle uzatılmadı. Adaletsiz bir sistemle ve neredeyse çoğu en liyakatsizlerden seçilen okul müdürleri, yine yapıya uygun olacak şekilde, müdür yardımcısı atadılar. Çok yazık....

Şimdi de müdür görevlendirmeleri yapılıyor. Görevlendirmelerde geçerli olan kıstas mülakat. Mülakat demek torpil demek olduğu için, kim güçlü ise onun dediği oluyor. MEB en güçsüz paydaş. En güçlü paydaşlar ise siyasi parti il/ilçe başkanlıkları, aşiret/akraba bağlılıkları, zenginleşen yeni muhafazakar burjuvazi ve sendika... Sendika deyince hemen tüm yetkili sendika üyeleri anlaşılmamalıdır. Burada dahi bir ayrımcılık bulunmaktadır. Örneğin şube başkanlarına muhalif delegeler ve öğretmenlerin hepsi elendi. Ancak şube başkanıyla birlikte hareket edenler ise 90 ve üzeri puan aldılar. Yani burada dahi bir ayrım uygulanmaktadır.

Komisyon üyesi olmak yandaş değil adalet duygusu gerektirir. Haksızlık karşısında utanmayı gerektirir ama nafile... Komisyonlar istendiği gibi şekillendirildi ve mülakatlar yapıldı. Kimisine futbol topunun ağırlığını, kimisine lökosit nedir, kimisine de Ontoloji nedir diye sordular. 10 soru sorulan müdür adayına hepsini cevapladın mı diye sorulduğunda, hiç alakasız konulardan bahsedildi, bu yüzden sonuç sürpriz dedi, fakat sonuç 100 tam puan.

Bu müdür: "beni yetiştiren abime geçer not vermediler ama bana 100 verdiler bu nasıl adalet" derken, ben aldım diyemiyor, verdiler diyordu.

Niceleri harcandı bu sınavlarda. Milli Eğitim'de şapka çıkarılası müdürler harcandı. Onlar adaplarıyla, kıyafetleriyle, bilgi, birikim ve donanımlarıyla örnek müdürlerdi ama şimdi müdür değiller...

Yüksek puan alanlara baktık İstanbul'da ve şu ana kadar barajı aşan yetkili sendika dışında tek bir sendika üyesine veya yöneticisine rastlayamadık.

Belki vardır, gözden kaçmıştır fakat yetkili sendikanın şube başkanları ilçe müdürü, şube müdürü olunca dikkatimizi ilçe temsilcilerine çevirdik. Ve tahminimizde maalesef yanılmadık. Hiç biri 90 puanın altında almadılar.

Bu sendika anlaşılan yazılı sınava olduğu kadar sözlü sınava hazırlamakta da usta(!)

Evet ilçe temsilcilerinden bahsediyoruz. Bu arada İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Muammer YILDIZ'ı tüm listeleri yayımlamaya davet ediyoruz. Bu şaibe meydanlara inmeli herkes görmelidir.

İşte size ulaştığımız bazı ilçe temsilcilerinin aldığı puanlar. Baktığımız hiçbir ilçe temsilcisini pas geçmedik. Sadece aşağıdakilere baktık ve bu sonucu elde ettik.

Bu işe imza atanların vicdanı eminim rahattır, çünkü oturdukları yerleri ancak ve ancak böyle sağlamlaştırabileceklerdir. Onlar için Hak, hukuk koltuklarıyla, makamlarıyla eşdeğerdir.

Bu sözlerim tabii ki meclisten dışarı ama meclisi siz(adalet duygusu olanlar) tayin edin... Şimdi hal böyle iken hiç utanmadan, sıkılmadan koltuklara oturacaklar. Tarih her şeyi yazmaktadır. Bu da tarihi bir sınavdır ve bu sınavdan kimlerin galip geldiğini yine tarih gösterecektir...

İşte İlçe Temsilcisi olduğunu tespit ettiğimiz o isimler ve puanları... Takdir sizin ve kamuoyunun...

Bu puanları yayımlamakta bir sakınca görmüyoruz çünkü tüm iller liste halinde yayımlıyor. Kaldı ki insan hak ettiği puandan utanmaz ki(!) Allah başarılarını daim etsin(!)

Not: Eğer ilçe temsilcilik düzeyinde olup baraj altında kalan varsa lütfen bana mail atsınlar onları da paylaşayım.

Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi Bu Okul Müdürü Adaylarına 100 Puan Verildi
Kaynak: Memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.