TES, Okul Müdürü Atamaları İçin AYM Önünde Eylem Yapt

TES, Okul Müdürü Atamaları İçin AYM Önünde Eylem Yapt

TES, Okul Müdürü Atamaları İçin AYM Önünde Eylem Yapt

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul müdürü değerlendirmelerini Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde protesto edildi. TES, Okul Müdürü Atamaları İçin AYM Önünde Eylem Yaptı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncukuygulamaya tepkisini, "Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını elinin tersi ile itemez, bu ülkenin insanlarını düşüncelerine göre, siyasi ideolojik duruşlarına göre kamplara ayıramaz." ifadeleriyle dile getirdi.

Yönetici değerlendirme sonuçlarına göre 75 puanın altında kalarak müdürlük görevi sona eren okul yöneticileri için yapılan haksızlıklara tepkilersürüyor. Türk Eğitim-Sen de AYM önünde tepkilerini dile getirmek üzere toplandı. Kalabalık adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'de her geçen gün insan hakları, hukukun üstünlüğü prensibinden, yargı bağımsızlığından adım adım hızla uzaklaştığını ve yüksek yargı organlarına bu konuda büyük görevler düştüğünü belirtti.

Koncuk, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve demokrasimiz yolda bulunmuş değildir. Demokrasi için, hukuk devleti için bu millet nice bedeller ödemiştir. Bu millet 12 Eylül darbesinde, 28 Şubatlarda inim inim inletilmişken şimdi siyasi vesayetin altında darbeci anlayışları dahi aratan, antidemokratik anlayışlarla demokratik olmaktan her gün uzaklaşan bir ülkede maalesef yaşamak zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İNSANLAR DÜŞÜNCELERİNE, SİYASİ İDEOLOJİK DURUŞLARINA GÖRE KAMPLARA AYRILAMAZ"

AK Parti'nin evrensel hukuku elinin tersi ile bir kenara ittiğini vurgulayan Koncuk, şunları kaydetti: "17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarından, hırsızlık iddialarından, yolsuzluk iddialarından sonra Türkiye'de hukuk devleti olma iddiasından neredeyse tamamen vazgeçilmiştir. Çıkartılan kanunlar siyasi iktidarın değirmenine su taşımayacak olan, insanları makam sahibi yapmak, kendileri için tehlikeli olarak gördükleri iktidarların devamı için problem olarak gördükleri tüm kurum ve kuruluşlardaki yöneticileri tasfiye etmek artık açıkça dillendirilmektedir. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını elinin tersi ile itemez, bu ülkenin insanlarını düşüncelerine göre, siyasi ideolojik duruşlarına göre kamplara ayıramaz."

Açıklama sonrası kalabalık arasındakilerden bazıları ellerinde taşıdıkları dövizleri Anayasa Mahkmesi binasının demirlerine bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.