Hangi İdareciler Zamlı Ek Ders Alacak? MEB Yeni Kriterleri Açıkladı

Hangi İdareciler Zamlı Ek Ders Alacak? MEB Yeni Kriterleri Açıkladı. İşte Detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim yöneticilerinin akademik kariyerlerini teşvik edecek stratejik bir adımı hayata geçirdi. 1 Ocak 2026 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre; yüksek lisans ve doktora derecesine sahip eğitim yöneticilerine ödenen ‘ders niteliğinde yönetim görevi’ ek ders ücretleri artık artırımlı olarak hesaplanacak. Bu karar, yöneticilerin akademik gelişimlerinin maddi bir karşılıkla ödüllendirilmesi yolunda önemli bir milat olarak değerlendiriliyor.

Düzenleme Kimleri Kapsıyor?

Söz konusu kararın 10. maddesi uyarınca görev yapan tüm personeli kapsayan bu yeni düzenleme, akademik başarıyı doğrudan kazanca dönüştürüyor. Düzenleme ile yüksek lisans ve doktora derecesine sahip eğitim yöneticileri, unvanları baz alınarak belirlenen yüzdelik dilimlerle daha yüksek ek ders ücreti alma hakkı kazanacaklar. Böylece akademik ihtisaslaşma, yönetim kademesinde somut bir maddi teşviğe bağlanmış oldu.

Okul İdarelerine Kritik Uyarı: KBS Güncellemelerini Unutmayın!

Yeni ödeme sisteminin sorunsuz bir şekilde yürürlüğe girmesi ve hak kaybı yaşanmaması için okul ve kurum yöneticilerinin ivedilikle işlem yapması gerekiyor. Bu kapsamda, lisansüstü eğitimini tamamlamış personelin bilgileri Kamu Bilişim Sistemi (KBS) üzerinden titizlikle kontrol edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu