“MEB, Alman Kalkınma Bankası’ndan 46 milyon TL kredi aldı” iddiası yalanladı!

Basına yansıyan “Alman Kalkınma Bankası ile MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında İmam Hatip Liselerinde akademik başarıyı artırmaya yönelik bir proje için 46 Milyon TL kredi alındı” İddiası Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. İşte yapılan açıklama;

“Bazı basın yayın organlarında yer alan, “Milli Eğitim Bakanlığı, İmam Hatip liselerinin akademik başarısını artırmak için Alman Kalkınma Bankası’ndan 46 milyon TL kredi aldı” iddiası doğru değildir.

Bahse konu haber içeriğinin, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2025 Yılı Yatırım Programında yer alan bilgilerin çarpıtılmasıyla hazırlandığı tespit edilmiştir.

İlgili haberde bahsi geçen Alman Kalkınma Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imam hatip liselerinde akademik başarıyı artırmaya yönelik bir proje finansman anlaşması yoktur.

2025 Yılı Yatırım Programı’ndaki proje numaraları incelendiğinde, bahse konu kalemin İnşaat Emlak Genel Müdürlüğünün fonu olduğu açıkça görülmektedir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.”

ylnlm.jpg

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu