Öğretmen Atamalarında Eski Düzeni Kim, Neden Bozdu?

Biraz eskiye gittiğimizde, sözleşmeli öğretmenlik getirilmeden önce çok güzel işleyen bir takvim vardı.

Yaz aylarında KPSS yapılır, devamında takvim belli olur ve atamalar hemen yapılırdı. Yani yeni mezun olan bir öğretmen adayı birkaç ay içerisinde görevine kadrolu olarak atanırdı.

Peki şimdi nasıl?

KPSS’ye giriyorsunuz. Şubat ayına kadar bir haber, duyuru bekliyorsunuz. Duyuru geliyor. 20 bin atama. Sayı düşük vs derken bir bakıyorsunuz ki takvim uzadıkça uzuyor.

Mülakat süreci o kadar uzatılıyor ki mart ayında başlayan tercih süreci eylül ayında son buluyor. 2020 KPSS’ye giren öğretmen en erken 2021 Eylül ayında görevine atanabiliyor.

Atama bekleyen öğretmenlere bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.

En kısa zamanda sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat kaldırılmalı, atamalar kadrolu olarak KPSS’nin hemen sonrasında yapılmalıdır.

Kaynak: İLKER ÖZTÜRK / MEB Öğretmen Facebook Grubu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu