Kamu İşvereni Zam Teklifini Red Eden Memur-Sen İş Bırakma Eylemi İçin Kolları Sıvadı!

Memur-Sen Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayınlandı. Buna göre 15 Ağustosta verilecek teklife göre Memur-Sen iş bırakma eyleminde bulunacak. İşte detaylar

8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Kamu işverenin ilk zam teklifi açıklandı. Buna göre 2026 yılı ilk 6 ay için %10, ikinci 6 ay için %6, 2027 yılı ilk 6 ay için %4, ikinci 6 ay için %4 oranında memur maaşlarına zam yapılacak. Zam teklifini red eden Memur-Sen Başkanlar Kurulu toplandı. 15 Ağustos günü Kamu işverenin vereceği teklife göre sonuç bildirisinde iş bırakma eylem kararı da yer aldı.

Memur-Sen Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayınlandı

Memur-Sen Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisi Yayınlandı. İşte o bildiri;

" Kamu İşvereninin, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde 2026 yılı için %10 + %6, 2027 yılı için %4 + %4 olarak sunduğu; refah payı ve taban aylık zammı içermeyen, gerçeklerden kopuk, emekliyi de emekçiyi de yok sayan teklifini reddediyoruz.

Gelir dağılımında adaleti sağlamayan, memuru açlık ve yoksulluk sınırı arasına mahkûm eden, geçmiş kayıpları telafi etmeyen ve geleceğe dair güven vermeyen bu teklif; umut değil hayal kırıklığı üretmiştir.

Cumhurbaşkanımızın; “En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz” sözünü görmezden gelen bu teklif üzerinden pazarlık yürütmek mümkün değildir.

Sorunların masada çözülmesi imkânı varken, Kamu İşvereninin yetersiz ve adaletsiz teklifi; kamu görevlilerini ve emeklileri meydanlara ve eylemlere mecbur bırakmıştır.

Bu doğrultuda, Memur-Sen Başkanlar Kurulu olarak eylem kararı aldığımızı kamuoyuna ilan ediyor, işverenin hakkaniyetli ve gerçekçi bir teklifle masaya gelinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.

Gelirde Adalet, Ücrette Denge İstiyoruz!

Yetersiz Teklife Hayır!"

İş Bırakma Eylemi

Sonuç bildirisine göre;

13 Ağustos Çarşamba günü 81 ilde eylem düzenlenecek.

14 Ağustos Perşembe günü sendika müstakil eylemleri ve Emekli Memur-Sen eylemleri düzenlenecek.

15 Ağustos günü gelecek teklife göre;

15 Ağustos ve 16 Ağustos Cumartesi ve Pazar günleri Memur/Emekli nöbet çadırları kurulacak.

18 Ağustos 2025 Pazartesi günü Memur-Sen iş bırakma eyleminde bulunacak. Ankara'da miting düzenlenecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

MEB Personel Haberleri