Valilik Müjdeli Haberi Duyurdu: O İle 4 Bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Türkiye Eğitime Destek Platformu’nun Eylül ayı toplantısında konuşan Vali Şıldak, Şanlıurfa’ya öğretmen ataması müjdesi verdi.

Türkiye Eğitime Destek Platformu – Şanlıurfa Eylül ayı koordinasyon toplantısı, Eyyübiye Belediyesi Haleplibahçe Eğitim Otağı’nda yapıldı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Türkiye Eğitime Destek Platformu Başkanı Zeynel Önal, AK Parti İl Başkanı M. İlhami Günbeği, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Müftüsü Ramazan Tolan, kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da telefonla katıldığı toplantı, yapılan değerlendirmeler ve görüş önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

ELGÜN: 4+4+4 SİSTEMİ KONUŞULABİLİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, her anlamda kalkınmanın temelinde eğitimin olduğunu anımsatarak, Urfa’yı bir adım ileriye götürmek için yapılacak en önemli çalışmanın eğitim olduğunu, sorumlu herkesin ben bu konuda ne yaptım diyerek kendini sorgulaması gerektiği söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitimle ilgili düşüncelerini de değerlendiren Elgün, 4+4+4 yıllık eğitim sisteminin konuşulabileceğini kaydederek, toplantının Şanlıurfa için hayırlara vesile olmasını diledi.

VALİ ŞILDAK: YAKIN ZAMANDA DA 4 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI BEKLİYORUZ

Toplantının genel değerlendirmesini yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak da Türkiye’nin en genç nüfusunu barındıran Şanlıurfa’da, nüfusa bağımlı olarak en önemli konunun eğitim olduğunu belirtti. Eğitimdeki sorunların başında fiziki mekan geldiğini ve yıllar içerisinde inşa edilen yeni dersliklerle sınıf mevcutlarının düşürüldüğünü, ikili öğretime büyük oranda son verildiğini ifade etti.

Şanlıurfa’nın eğitimdeki bir diğer önemli sorununun ise öğretmen açığı olduğunu kaydeden Vali Şıldak, son yapılan atamalarla öğretmen açığının 9 bin seviyelerine indiğini ve yakın zamanda da 4 bin öğretmen ataması beklediklerini dile getirdi.

Okulların açıldığı dönemde tekrar gündemde olan zorunlu kıyafet uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Şıldak, “Okullar bu konuda herhangi bir zorlama yapamaz. Kıyafet mecburiyeti vardır ancak standartlarını, rengini, tipini belirleyip duyurur, veliler bunu piyasada herhangi bir yerden temin edebilme hakkına sahiptir. Bazı işletmelerin ticari kaygılarla bunu kendilerine mal etmeye çalıştığını duyuyoruz, buna neden olan okul idarecimiz varsa bize iletilirse gerekli işlem yapılacaktır. Herhangi bir öğrencimizi veya velimizi sıkıntıya sokma düşüncemiz olamaz” dedi.

Kayıt ücreti konusunda da net konuşan Vali Şıldak, “Kayıt ücreti zaten olamaz, alınmıyor. Alan okul varsa bunlarla ilgili de bildirimler Milli Eğitim Müdürlüğümüze, kaymakamlıklarımıza yapılabilir. Ancak ana sınıfları için belirlenmiş bir ücret tarifesi var, bunun da veliler tarafından ödenmesinde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum” diye konuştu

BOZDAĞ: FARKLI BİR GÖZLE EĞİTİME BAKMAK FAYDALI OLACAKTIR

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın aradığı ve telefonla toplantıya iştirak eden Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ da Türkiye’nin dört bir yanında eğitimin farklı bir gözle ele alınmasının farklı bir fayda doğuracağına inandığını ifade ederek, “Bizzat bu işin içinde olanların değerlendirmesi kadar, dışarıdan bakan gözlerin de yol göstericiliği de faydalı olacaktır. Umarım hayırlı olur, faydalı olur” diyerek, katılımcılara teşekkür etti.

BAŞKAN KUŞ: EYYÜBİYE GENÇLİĞİNE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şanlıurfa’nın eğitimini Eyyübiye’de değerlendirmekten mutluluk duyduklarını belirterek katılımcıları selamlayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş da görevde olduğu altı yıldan bu yana Eyyübiye gençliğine yatırım yapmaya devam ettiklerini belirti.

Eyyübiye’nin 19,6 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfusunu barındıran bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Kuş, “Bu genç nüfusa gençlik merkezlerimizle, sınav hazırlık merkezlerimizle, eğitim otaklarımızla her kulvarda hizmet götürmeye devam ediyoruz. Gençleri liseye, üniversiteye hazırlıyoruz. Bunun yanında AK Evler’imizde milli manevi değerlerimize haiz gençlik yetiştirmenin de gayretini veriyoruz. Yılda ortalama 3000 öğrenciye ev sahipliği yapıp, hizmet veriyoruz. Bu yıl Allah’a çok şükür, yaklaşık 200 dezavantajlı öğrencimizi üniversiteye kazandırdık. Bunun içerisinde tıp fakültesi kazanan, bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, hukuk kazanan öğrencilerimiz var. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde hem sınav merkezlerimizin, hem de gençlik merkezlerimizin sayısını artırarak daha fazla evladımıza, öğrencimize hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız” diye konuştu.

GÜNBEĞİ: 4 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI SÖZÜNÜ ALDIK

Geçmişte İmam Hatip Okulları Platformu’nun hem kuruluş çalışmalarında yer aldığını hem de ilçe temsilciliğini yaptığını kaydeden AK Parti İl Başkanı İlhami Günbeği de bu sayede Türkiye’deki eğitimle ilgili sorunlara yakinen şahit olduklarını, sorunların gündeme taşınması ve bir masa etrafında toplanılarak değerlendirilmesi imkânı bulduğunu dile getirdi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı seçildikten hemen sonra mevcut 9 bin öğretmen açığının kapatılması için çaba sarf ettiklerini belirten Günbeği, “Milletvekillerimizle, Sayın Bekir Bozdağ Bakanımızın başkanlığında Milli Eğitim Bakanımızla bir toplantımız oldu ve 5 bin öğretmen Şanlıurfa’ya verildi. Tabi Urfa’nın öğretmen açığı her yıl tamamlanmaya ihtiyaç duyuyor, şu anda 4 bin öğretmen ataması sözünü aldık diyebiliriz” diye konuştu.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde eğitim öğretim hayatına yapılan yatırımlara da değinen Günbeği, toplantının Şanlıurfa için hayırlı olmasını diledi.

STK’LAR GÖRÜŞLERİNİ DİLE GETİRDİ

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Şanlıurfa’daki eğitim öğretim hayatında karşı karşıya kalınan sorunlar ve çözüm önerilerini dile getirerek, eğitim çağındaki çocuk sayısının bu kadar yüksek olduğu bir ilde mutlaka özel uygulamaların hayata geçirilmesinin elzem olduğuna işaret ettiler.

Kaynak: gazeteipekyol.com

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

MEB Personel Haberleri