Tüm Ortaokul Kademelerinde Değişim: "Rehberlik ve Yönlendirme" Dersleri Geliyor!

Tüm Ortaokul Kademelerinde Değişim: "Rehberlik ve Yönlendirme" Dersleri Geliyor! İşte Detaylı Bilgi...

Milli Eğitim Bakanlığı, "İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi"nde önemli bir değişikliğe gitti. Daha önce sadece 8. sınıflarda "Rehberlik ve Kariyer Planlama" adıyla verilen ders, artık "Rehberlik ve Yönlendirme" adıyla tüm ortaokul kademelerinde (5, 6, 7 ve 8. sınıflarda) uygulanacak.

Bu yeni düzenlemeyle birlikte, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren tüm ortaokul öğrencileri haftada bir saat "Rehberlik ve Yönlendirme" dersi alacak. Bu dersin, öğrencilerin gelişimine ve kariyer planlamasına daha erken yaşlarda destek olması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu değişikliğinin arkasındaki temel amaç, öğrencilerin sadece akademik başarılarını değil, kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerini de desteklemek. Yeni dersle birlikte, öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, potansiyellerini keşfetmeleri ve gelecekleri için doğru kararlar almaları hedefleniyor. Bu sayede, daha sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bu önemli değişiklikler, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren tüm ortaokullarda geçerli olacak.

İlk yorum yazan siz olun

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Öğretmen Haber Haberleri