
Ocak Ayından İtibaren Sadece O Öğretmenlerin Alacakları Ek Ders Ücretlerine Ek Zam Yapılacak
2026 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan öğretmenlerin alacakları ek ders ücretlerine ve maaşlara zam yapılacak. Tüm öğretmenlerin ek ders ücretlerine gelecek olan zammın yanında bazı öğretmenlere ve yöneticilere ek zam yapılacak.

Hangi öğretmenlerin ek ders ücretlerine ek zam yapılacak?
Toplu sözleşme görüşmeleri gereği alınan karar neticesinde okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlere yüksek lisans, doktora yapmaları halinde artırımlı ek ders ödemesi yapılacak. Bu durumda okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlere almış oldukları ek ders ücretleri; yüksek lisans yapmaları halinde %7 artırımlı olarak ödenecek. Doktora yapan okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlerine ise ek ders ücretleri %20 artırımlı ödenecek.
Ayrıca okul öncesi öğretmenlerine; Ocak ayından itibaren haftalık bir saat fazladan ek ders ödemesi yapılacak. Okul öncesi öğretmenlerinin 6 etkinlik saati boyunca mola vermeden çalışıyor olmaları sebebiyle haftalık 1 saat fazladan ek ders almalarına karar verilmişti. Bu uygulama ile 4 haftalık bir ay üzerinden okul öncesi öğretmenlerine 4 saat ek ders ödemesi yapılacaktır.

Yaw doğru düzgün haber yapın. Sanki yeni birşeymiş gibi haber yapıyorsunuz. İşiniz gücünüz algı yapmak. Yıllardır Varolan şeyleri yeni yapılmış gibi gösteriyorsunuz. Meb personel düşmanı gibisiniz.