İŞKUR’dan günlük 719,32 TL cep harçlığı! Hem de SGK girişi yapılacak…

İŞKUR’dan günlük 719,32 TL cep harçlığı! Hem de SGK girişi yapılacak…
İŞKUR, ülkemizdeki işsizlerin mesleki anlamda deneyim kazanmalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programları düzenlemektedir. İŞKUR İşbaşı eğitim programlarının uygulanması ile deneyim kazanmanın yolları bu haberde...

İŞKUR tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları, işsiz olan bireylerin meslek sahibi olma yolunda ciddi anlamda öneme sahip olan bir fırsat olarak karşımızda… Bu programlar hem bireylerin hem de iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayarak istihdam anlamında etkili bir araç olarak hizmet sunuyor.

Eğitim programlarından kimler yararlanabilir?

İşbaşı eğitim programlarından faydalanmak isteyen kişilerin bu aşamada belirli şartları yerine sağlaması isteniyor. İşte şartlar;

İŞKUR'a kayıtlı olduğu halde işsiz olmak: Programdan yararlanmak için bireylerin öncelikle İŞKUR'a kayıt yaptırmaları gerekiyor.

15 yaşını bitirmesi: Programa katılmak için en az 15 yaşında olmak gereklidir.

İşveren kişinin birinci veya ikinci derece akrabası veya eşi olmamak: Bu şart, yakın akrabalar arasındaki iş ilişkilerinin önüne geçmeyi hedefe alır.

Emeklilik olmaması: Emeklilik statüsünde olanlar yararlanamaz.

Son bir sene içinde aynı işyerinde sigortalı olmamak: Kişilerin, programa başvurulacak işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerinde, son bir yıl içerisinde sigortalı olmaması gerekmektedir.

Aynı meslekte daha önce kurs veya program tamamlamamış olmak: Aynı meslek grubunda daha önce bir eğitim alanların tekrar aynı alanda programa katılması mümkün değildir.

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak: Bireyin daha önceki katılım durumları nedeniyle bir yaptırımı bulunmaması gereklidir.

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak: Bu, bireyin mesleki yönlendirme ve danışmanlık hizmetlerinden fayda sağlaması demektir.

Eğitim programları ne kadar sürer?

Programlar, işyerinin sektörüne ve mesleğin ihtiyaçlarına göre farklı sürelerde hazırlanır. Program süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay sürmektedir. Diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak belirlenir.

Geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki işbaşı eğitim programları 18-29 yaş arası gençler için en fazla 9 ay olarak planlanabilir. Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise program süresi, MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmayacak şekilde yapılır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum