Kimlik hırsızları Whatsapp’ı hedef aldı! Mesajlar siliyor, kimlik bilgileriyle dolandırıcılık, şantaj yapıyor...

Kimlik hırsızları Whatsapp’ı hedef aldı! Mesajlar siliyor, kimlik bilgileriyle dolandırıcılık, şantaj yapıyor...
Kimlik Hırsızları, WhatsApp’ı hedef aldı. Hırsızlar, kullanıcıların hesaplarına erişim sağlayarak, mesajları silebiliyor ve mesaj atabiliyor. Hatta dolandırıcılık ve şantaj amaçlı kullanabiliyor. Bu durumla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gerekenler..

Dünya çapında yaygın olarak kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp, tehdit altında. ABD’li bilgisayar şirketi IBM’in güvenlik ekibi, tarafından Android telefonlarda Whatsapp kullananları etkileyen tehdit duyurusu geldi! Kimlik hırsızları, iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemlerini alt ederek, kullanıcıların kişisel bilgilerine ve hatta banka bilgilerine ulaşım sağlayabiliyor.

WhatsApp kullanıcıları tehdit altında!

ABD merkezli yazılım şirketi Meta’ya ait olan “Whatsapp” dünya çapında en yaygın kullanılan mesajlaşma platformu arasında en başta geliyor. 2 milyar kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ı, “Kimlik Hırsızlar” hedef aldı. ABD’li bilgisayar şirketi IBM, güvenlik ekibi, Android telefonlarda Whatsapp kullananları etkileyen yeni bir tehdit keşfedildiğini duyurdu. Hırsızlar, kullanıcıların hesaplarına erişim sağlayarak, mesajları silebiliyor ve mesaj atabiliyor. Hatta dolandırıcılık ve şantaj amaçlı kullanabiliyor.

IBM siber güvenlik ekibi uyardı!

ABD’li bilgisayar şirketi IBM, güvenlik ekibi, sürekli olarak değişen ve kendini yenileyen “PixPirate” ile ilgili açıklama yaparak konuyla ilgili şu bilgileri aktardı;

PixPirate adlı kötü amaçlı yazılımın, cihazlarda gizlenerek, kullanıcıların banka bilgileri ve diğer kişisel bilgilerine hızlı bir şekilde erişim sağlayarak, kullanıcıların ekran kaydırma hareketlerini, hangi uygulamaları kullandıklarını, internet tarayıcılarına kadar birçok kişisel bilgilerine ulaşım sağlayabiliyor. Bu bilgileri kötü niyetli kişilere ileterek, tehdit unsuru oluyor.

Kullanıcıların, bilgileri, dolandırıcılık, şantaj amaçlı kullanılabiliyor. Hatta kullanıcıların mesajlarını silebiliyor ve aynı zamanda da onlar adına mesajlar gönderebiliyor.

Hırsızlar, genellikle Whatsapp ya da SMS mesajları aracılığıyla kurbanları tuzağına düşürüyor. Kullanıcıların mesajdaki talimatları izleyerek, kullanıcıya, sahte bir banka uygulamasını indirmesi gerektiği konusunda yönlendirme içerebiliyor. Bu indirme işlemi sırasında, kötü amaçlı PixPirate yazılımının yüklenmesi sağlanıyor.

IBM siber güvenlik ekibine göre küresel tehdit olarak adlandırılan bu durumla karşı karşıya kalmamak için, en iyi yol yabancı numaralardan gelen mesajları yanıtlamamak ve hemen engellemek gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.