TESLA zirveyi Çin'e kaptırdı, Çinli BYD, TESLA'yı geçti
TESLA'nın hükümdarlığı sona erdi
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan TESLA'nın en büyük rakibi Çinli BYD firmasıdır. Çinli firmaların en büyük dezavantajı olan net kar ve satış oranlarındaki dengesizlik sebebiyle bir süre büyük sorunlar yaşayan Çinli firmalar yıl sonunda yaptıkları satışlarla beraber büyük toparlama yaşadıklarını ifade etmişti. Bu veriler dikkate alındığında en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD oldu.
İşte sayısal veriler
* BYD geçen yıl gerçekleştirdiği satışları analiz ederek paylaştı. Buna göre BYD 100 milyar doların üzerinde satış yaparak gelirini rekor seviyenin üzerine çıkardı.
* BYD'nin açıkladığı verilere göre, 31 Aralık'ta sona eren yıllık dönemde şirketin geliri yüzde 29 artışla 777 milyar yuan olarak kaydedilirken, net karı da yüzde 34 büyüme göstererek 40,3 milyar yuan oldu.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.