
Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatını güçlendirmek amacıyla açtığı 450 şube müdürü kadrosu için beklenen gün geldi. Binlerce personel, görevde yükselme hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bugün saat 10.00 itibarıyla sınav merkezlerinde ter döküyor.

Sınav Maratonu 30 İlde Aynı Anda Başladı
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÖDSGM) tarafından organize edilen yazılı sınav, 07 Şubat 2026 Cumartesi (Bugün) günü saat 10.00’da başladı. Adayların görevde yükselme sürecindeki ilk ve en kritik durağı olan bu sınav; Türkiye’nin dört bir yanındaki 30 büyük merkezde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.
Sınavın Yapıldığı İller
Adana’dan Van’a, İstanbul’dan Şanlıurfa’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illerinde sınav heyecanı yaşanıyor.

İki Aşamalı Zorlu Süreç
Şube müdürlüğü kadrosuna atanmak isteyen personel için süreç sadece yazılı sınavla sınırlı kalmayacak. Yönetmelik hükümleri doğrultusunda adayları şu aşamalar bekliyor:
-
Yazılı Sınav: Bugün yapılan sınavla adayların mesleki bilgisi ve genel yeteneği ölçülüyor.
-
Sözlü Sınav: Yazılı sınavda başarı gösteren adaylar, ikinci aşama olan mülakatlara çağrılacak.
Sonuçlar 4 Mart’ta İlan Edilecek
Adayların büyük bir heyecanla bekleyeceği sınav sonuçları için tarih netleşti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, şube müdürlüğü sınav sonuçları 4 Mart 2026 tarihinde kamuoyuyla paylaşılacak.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin