Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyon Merkezinden öğretmen atamaları açıklaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı medya organlarında yer alan ve sosyal medyada hızla yayılan “Köklü liselerde öğretmenler açığa alındı, işten çıkarıldı” iddialarını yalanladı. DMM, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.
DMM tarafından yapılan açıklamada, bu tür iddiaların soruşturma sonucu gerçekleştirilen bir işlemle ilgili olduğuna dikkat çekilerek, öğretmenlerin açığa alınması veya işten çıkarılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi. Ayrıca, öğretmenlerin görev sürelerinin sona ermesi sonucu yapılacak yerleştirmelere dair açıklamalar yapıldı.
“Açığa Alınma Değil, Görev Süresi Dolmuş”
Açıklamada, “Görevden uzaklaştırma” adı altında başlatılan soruşturma süreçlerine dair herhangi bir yanlış anlaşılma olduğunun altı çizildi. İddiaya konu olan öğretmenlerin görev süresi dolmuş öğretmenler oldukları belirtilerek, açığa alma ya da işten çıkarılma gibi bir durumun olmadığı vurgulandı.
DMM açıklamasında, “Bu öğretmenler, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 6-10 Şubat 2025 tarihleri arasında belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Öğretmenlere, 12-19 Şubat 2025 tarihlerinde 10 okul tercih etme hakkı verilmiştir. Bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Yeni Yerleştirme Düzenlemeleri
Öğretmenlerin tercihlerine göre yerleştirilmeleri yapılan düzenlemeyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yeniden okullara yerleştirilecek. İlgili öğretmenler, yeni okullarına, il ve ilçe içindeki branşlarına uygun ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atanacaklar. DMM, öğretmenlerin özlük hakları ve kariyer basamaklarında herhangi bir mağduriyet oluşmayacağını da belirtti.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.