Ek ders ücretleri 1 hafta geç yatacak

Ek ders ücretleri 1 hafta geç yatacak
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta olan personelin ek ders ücretlerinde bu ay gecikme yaşanacak? Peki ek ders ücretleri ne zaman yatacak ?

Ek ders ücretleri gecikecek?

Şubat ayının içerisinde öğretmenlerin girmiş oldukları ders saatleri dikkate alınarak yapılan ek ders hesaplamaları için önemli bir haftanın içerisinde bulunmaktayız. Ancak söz konusu ek ders ücretleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı farklı bir uygulamaya gidiyor.

Ek ders ücretlerindeki vergi kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı kamu maliye bilgi sistemi üzerinden yapacağı güncellemeler neticesinde ek ders ücretlerinden vergiyi kaldıracak. Ek ders ücretlerinden verginin kaldırılabilmesi için ise kamu maliye bilgi sistemi üzerinden ciddi anlamda düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Söz konusu düzenlemelerin yapılabilmesi ve ek ders ücretlerinin vergi kesintilerinden arındırılarak hesaplanabilmesi ise Mart ayının ilk haftasında tamamlanacak bir süreçtir. Söz konusu durumdan ötürü ek ders ücretlerinin Mart ayının ikinci haftasında yatması durumları meydana gelecektir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.