
İl Dışı Özür Grubu Atamaları Sebebiyle Öğretmenler İkinci Dönem Göreve Başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığı iller arası özür grubu yer değişikliği iş ve işlemleri kapsamında ön başvuruları onaylanan öğretmenlerin tercihlerini MEBBİS sistemi üzerinden almaya başladı.
Özür grubu yer değişikliği işlemleri kapsamında tercihler 29 Ocak tarihine kadar devam edecek. İller arası özür grubu yer değişikliği iş ve işlemleri kapsamında olan tercihlerin sonuçları ise 30 Ocak tarihinde açıklanacak. Atama sonuçları Personel Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Atama sonuçlarına göre yapılacak olan ilişik kesme ve göreve başlama işlemleri için gerekli olan kararnamelerin ise en erken 2 Şubat Pazartesi günü yayınlanması bekleniyor. Öğretmenlerin atama kararnameleri yayınlandıktan sonra ataması gerçekleşen öğretmenlerin 15 gün içerisinde görevden ayrılmaları ve atanmış oldukları eğitim kurumlarında yeni görevlerine başlamaları gerekiyor.
Yeni göreve başlayacak olan öğretmenlere atanmış oldukları okullar ve okulların bağlı bulunduğu ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yürütülecek iş ve işlemlerin sonunda yolluk ödemesi yapılacak.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin