
İl İçi Özür Grubu Ataması İsteyecek Öğretmenlere Engel
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan “Öğretmen Atama ve Yer Değişikliği” Yönetmeliği gereği özür grubu yer değişikliği iş ve işlemleri belli kısıtlamalara tabi tutulacak.
Özür grubu yer değişikliği iş ve işlemleri düzenlenmeden önce norm fazlası öğretmenlerin yer değişikliği atamaları gerçekleştirilecek. Ancak daha öncesinde yayınlanan öğretmen atama ve yer değişikliği kılavuzunda yer alan bir madde il içinde öğretmenlerin yer değiştirmelerine engel olacaktır.

Yayınlanan yeni maddeye göre aynı ilçe grubunda bulunan öğretmenler mesafe şartı gözetilmeksizin ilçe grubu içerisinde tayin isteyemeyecek. Yani mesafe ne kadar uzak olursa olsun aynı ilçe grubunda bulunan ilçeler arası öğretmenlerin tayin istemesi artık mümkün değil.
Örnek verecek olursak; İstanbul’un Çatalca ilçesinde görev yapan bir öğretmen bu yönetmelik gereği her ne kadar uzak olursa olsun Kadıköy’e tayin isteyemez.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin