
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hayata geçirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda hazırlanan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası”, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla tüm okul türlerinde uygulanmaya başladı. Bu kapsamda Bakanlık Okul müdürlerine yeni bir görev verdi.

Okullarda “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası Yürütücü Heyeti” Kurulacak
Bu özel haftada öğrencilerin yeteneklerini sergilemesi hedeflenirken, sürecin yönetimi okul müdürü başkanlığında kurulan “Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası Yürütücü Heyeti” tarafından planlanacak; gerçekleştirilen tüm çalışmalar ise “e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü”ne merkezi etkinlik olarak kaydedilerek sistem üzerinden takip edilecektir.

Hafta Boyunca Gerçekleştirilecek Etkinlikler ve Kazanımlar
Hafta süresince “Dilimizin Zenginlikleri”, “Okulun Kalbi Kütüphaneler”, “Oku-Yorum, Yazı-Yorum”, “Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme-Öğretme”, “Bir Fikrim Var Saati” ve “İyiliği Paylaş Saati” gibi tematik faaliyetlerin yanı sıra; bilgi yarışmaları, spor turnuvaları, belgesel gösterimleri ve sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştirilecektir. Geleneksel çocuk oyunları ve sportif aktivitelerle öğrencilerin fiziksel ve sosyal-duygusal gelişimlerine katkı sağlanırken; düzenlenen sergiler, atölyeler ve yaratıcı okuma etkinlikleriyle de sanatsal ve kültürel üretimlerinin ön plana çıkarılması hedeflenmektedir.

Türkiye Selamlaşıyor
“Türkiye Selamlaşıyor” sloganıyla hayata geçirilecek etkinlik kapsamında öğrenciler; hafta boyunca öğretmenleri rehberliğinde cadde, sokak ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek. Ellerindeki renkli kartonlarda yazılı olan selamlaşma cümleleriyle çevresindekilere iyi dileklerini iletecek olan öğrenciler, bu özel haftada toplumsal bağları güçlendirmeyi hedefliyor.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin