MEB Yılın İlk İl Dışı Atama Sürecini Şubat Ayında Başlatacak, Kimlerin Başvuracağı Belli Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında norm fazlası sözleşmeli öğretmenlerin il dışı atama sürecini başlatmaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat Ayında Norm Fazlası Sözleşmeli Öğretmenler İçin İl Dışı Yer Değişikliği İşlemlerini Başlatacak

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında görev yapmakta olan öğretmenlerin il dışı yer değişikliği iş ve işlemleri normal şartlarda yaz tatilinde başlayacak.
Öğretmenlerin 2026 yılındaki il dışı yer değişikliği başvuruları 14 ve 20 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Atamalar ise 22 Mayıs tarihinde yapılacak.

Ancak bakanlık tarafından son gerçekleştirilen norm fazlası öğretmen atamaları neticesinde görev yeri değiştirilememiş olan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili bakanlık yeni bir atama sürecinin içerisine girecek. Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası atamalarla görevleri değişimler oluşan sözleşmeli öğretmenlerin il dışı yer değişikliği iş ve işlemlerini yapmak için hazırlıklara başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu durumda özür grubu atamalarının tamamı sonuçlandıktan sonra il dışı yer değişikliği atamaları kapsamında atamalarını gerçekleştirecek.

Tercih yapmayan veya tercihlerine yerleşemeyen öğretmenler için atamalar resen yapılacak
Norm fazlası durumunda bulunan sözleşmeli öğretmenlerin atamaları en fazla öğretmen ihtiyacı bulunan 5 ile yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası durumunda bulunan sözleşmeli öğretmenlerin tercihlerine yerleşememeleri halinde veya tercih yapmamaları durumunda ilgili öğretmenlerin il dışı yer değişikliği işlemlerini bilgisayar kurası ile resen yapacak.

Atamalar zorunlu atama kapsamında uygulanacak
Konu ile ilgili olarak daha önce de açılan davalar bulunmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı çıkarmış olduğu yeni yönetmelikler ile davaları kazanan öğretmenlerin yeniden resmen atama sürecine tabi tutmakta kararlı. Bu kapsamda Şubat ayında gerçekleştirilecek olan ilgili atamalar zorunlu atama kapsamında uygulanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu