
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), hem mevcut öğretmenleri hem de atama bekleyen adayları yakından ilgilendiren köklü değişikliklere imza attı. Hizmet puanı hesaplamasından rotasyon kararlarına, gelişim raporlarından yeni atama takvimine kadar son bir haftada yaşanan tüm gelişmeleri sizler için derledik.
1. Hizmet Puanlarında “Günlük” Dönem ve %50 Artırım Kararı
Artık hizmet puanları yıllık değil, günlük olarak hesaplanacak. Önemli bir diğer değişiklik ise bazı bölgelerde uygulanan %50 artırımlı puan uygulamasının kaldırılmış olması.

2. 10 Bin Kontenjanın Detayları Belli Oldu
MEB AGS kapsamında yapılacak 10 bin atama için branş bazlı kontenjanlar netleşti. Listede aslan payını Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) bölümleri aldı.
3. Gelişim Raporu Kapsamı Genişliyor
İlkokul 1 ve 2. sınıflarda uygulanan gelişim raporu artık ortaokul (5, 6) ve lise (hazırlık, 9, 10) kademelerinde de uygulanacak. İlkokullarda her iki dönemde de doldurulacak olan raporlar, ortaokul ve liselerde sadece 2. dönem sonunda verilecek.

4. Tayin ve Yer Değiştirmede Yeni Kurallar
-
İl İçi Sıra Uygulaması: Uzun süredir beklenen il içi sıra sistemi resmen yönetmeliğe eklendi.
-
Mazeret Tayini Engeli: Mazeret talep edilen ilçe ile görev yapılan ilçe aynı grup içerisindeyse yer değişikliği yapılamayacak.
-
30 Eylül Kriteri: İsteğe bağlı yer değiştirmelerde süre hesaplaması için 30 Eylül tarihi standart baz olarak kabul edildi.

5. Rotasyon Bilmecesi Çözüldü
Rotasyon süresi 12 yıl olarak yönetmelikteki yerini aldı. Ancak öğretmenleri rahatlatacak haber gecikmedi: Atama takviminde rotasyona yer verilmediği için bu uygulama şimdilik hayata geçirilmeyecek.
6. Ek Hizmet Puanı Alacak Yeni Alanlar
Hizmet puanını artırmak isteyen öğretmenler için liste uzadı. Artık şu görevleri yapanlar da ek puan alabilecek:
-
EBA için içerik üretmek,
-
Kapsayıcı eğitim vermek,
-
İl zümre başkanlığı yapmak,
-
TÜBİTAK ve TÜBA projelerinde rehberlik etmek.

7. 2026 Takvimi Yayında
Bakanlık, planlamayı önceden yaparak 2026 yılı yer değiştirme ve yönetici atama takvimini ilan etti.
8- DYK’lara Yeni Dersler Eklendi
Uzun süredir yalnızca LGS ve YKS hazırlığıyla sınırlı kalan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle kabuk değiştiriyor. Artık bu kurslarda akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sanatsal, sportif ve teknolojik yetkinliklerini geliştirecek yeni modüller de yer alacak. Detaylı bilgi haberimizde
biz zamanında şırnata mardinde 11 yıl çalıştık bizim çalıştığımız yıllarda haftada bir bilemedin 2 gün su gelirdi, elektrikler canı isterse gelir istemezse kesik kalırdı, yollar desen her taraf çamur çukur b.k idi yolda yürümez meziyet isterdi aradığın birşeyi bulamazdın istanbuldaki yakınlarından isterdin alıp kargo veya otobüsle yollarlardı şimdi ise bugün mardin merkez bir çok batı ilinden bile daha modern ve lüks hatta çık daha ucuz buna rağmen ve kiralar batıdan çok çok ucuz ama biz zamanında 11 yıl çalışırken yıllık 14 puan veriyorlardı şimdi ise 14 değil olmuş 22 veya 30 ayrıca 3 yıldan sonra katlamalı hizmet puanı şimdi bu yeni atananlar neyin zorluğunu yaşıyorlarda bu kadar fahiş hizmet puanları eklendi son 10 yıldır doğuda hiç bir sorun yok heryer ankaradan bile modern ve huzurlu ve herşeyiyle daha mükemmel yerler aklınıza gelebilecek her konuda bizim çalıştığımız zamanların puanlarınında arttırımlı olarak bizim gibilere kat be kat fazla olarak eklenmesini istiyorum milli eğitim bakanından.