Milli Eğitim Akademilerinde Öğretmen Adaylarının Uymaları Gereken Devamsızlık Kuralları Belli Oldu

Milli Eğitim Akademilerinde öğrenim görecek öğretmen adaylarının uymaları gereken devamsızlık kuralları da açıklandı.

Milli Eğitim Akademilerine Öğretmen Adaylarının Yerleştirme İşlemi Tamamlandı

Milli Eğitim Akademisi olarak adlandırılan eğitim kurumlarına yerleştirilen 10.000 öğretmen adayının yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 30 Ocak tarihinde açıklandı. Personel Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan duyuru neticesinde Milli Eğitim Akademilerine yerleştirilen 10.000 öğretmen adayının öğrenim görecekleri eğitim kurumları belli oldu.

Teacher holding digital tablet in classroom

Öğretmen adayları yerleştirildikleri eğitim kurumlarında eğitim alacak. Eğitimlerin içerisinde öğretmen adayları belli aralıklarla sınava girecek. Sınavlarda başarılı olamayan adayların ataması yapılmayacak.

Milli Eğitim Akademilerinde eğitim alacak olan öğretmen adaylarının belirlenmiş devamsızlık kurallarına uymaları gerekiyor 

Öte yandan hazırlık eğitimine devam zorunlu tutulacak. Belgeye dayalı sağlık mazereti nedeniyle eğitim süresi boyunca toplam 20 gün ve üzeri devamsızlık yapan ya da yapacağı öngörülen adayların kayıtları dondurulacak ve mazeretlerinin sona ermesini takip eden ilk hazırlık programına yeniden dahil edilmeleri sağlanacak. Sağlık mazereti dışında ise öğretmen adaylarına, gerekçelerine bağlı olarak en fazla 10 güne kadar izin verilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI

MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler

  • ⏱️ Gecikmeden
  • 📌 Güvenilir kaynaktan

➜ Gelişmelerden anında haberdar olun

➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin

🔔 Takip etmek için:
MEB PERSONEL WhatsApp Kanalı
Başa dön tuşu