Milli Eğitim Akademisi ve Ags atamasının erkenden açıklanmak istenmesi
Daha önce göreve gelen Milli Eğitim Bakanları yeni atanan öğretmenleri eğitime tabi tutacaklarını belirtseler de hiçbiri bunu başaramamıştı. Teorik beyanatlar tatbikata bir türlü intikal edemiyordu.
Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de açıkçası, akademi söyleminin havada kalacağını düşünüyordum. Lakin yanılmışım. Milli Eğitim Akademisiyle alakalı kuvvetli altyapı oluşturuldu, oluşturulmaya devam ediliyor. Bu minvalde Öğretmenlik Meslek Kanununa eklenerek kanun halini aldı.
Daha sonra Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü lağv edilerek yerine Milli Eğitim Akademisi Başkanlığı getirildi. Bazı vilayetlerde 5 yıldızlı oteller dahil olmak üzere hizmet binaları hazır hale getiriliyor. Bunlar arasında İl Müdürlüklerine ciddi gelir kaynağı olan Uygulama Otellerinin de yer alacağı konuşuluyor.
Gerek konaklama gerek eğitim alanları gerekse sosyal alanlar bakımında kuvvetli bu yapılar aynı zamanda benim de daha önce öyle düşündüğüm "yeni atanan öğretmenlere daha az maaş vermek, tasarruf için çıkarılmış" iddialarını da izale etmektedir. Çünkü bu tür adımlar tasarrufun aksine birtakım maliyetler de gerektiriyor.
Tabi ki bu öğretmenlerimize verilen ücreti haklı çıkarmaz. Bu hususta tenkitler elbet devam edecektir. Milli Eğitim Bakanlığının Ags için de erkenden atama kovalaması Milli Eğitim Akademisinin işleyişini görmek, altyapısını denemek ve elde edilen feedbacklere göre takviye etmek niyetiyle atılacak bir adım olarak görüyorum.
Sonuç olarak Milli Eğitim Akademisi ilk başlarda angarya olarak eleştirilse ve çeşitli komplo teorileri ile akıbetinin uzun olmayacağı iddia edilse de günümüzde bir "Bakan politikası" değil de "Devlet politikası" halini aldığını görüyoruz.
YASİN GÖRMÜŞ
Eğitimci Yazar
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.