1. Haberler
  2. MEB Personel
  3. Öğretmen Öğretmeni Denetler mi? MEB’den Önemli Talep!

Öğretmen Öğretmeni Denetler mi? MEB’den Önemli Talep!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim Gücü Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) hayata geçirdiği Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında bazı okullarda öğretmenlerin okul müdürleri ve meslektaşları tarafından ders gözlemi ve değerlendirmeye tabi tutulduğu yönündeki uygulamalara tepki gösterdi. Sendika, bu uygulamaların acilen kaldırılması için MEB’e talepte bulundu.

Sendika MEB’den Talepte Bulundu

Sendikadan yapılan açıklamada, öğretmenlerin birbirini denetlemesinin görev tanımlarını aşan bir sorumluluk getirdiği vurgulandı. Bu tür bir denetimin, eğitim ortamındaki güven ilişkisini, iş birliğini ve çalışma barışını zedeleme riski taşıdığı belirtildi.

“Öğretmenin öğretmeni denetlemesi, mesleki dayanışma ruhuna aykırıdır”

Eğitim Gücü Sen, uygulamanın mesleğin etik ilkeleri ve hiyerarşik yapısıyla bağdaşmadığını ifade etti. Açıklamada, “Öğretmenin öğretmeni denetlemesi, mesleki dayanışma ruhuna aykırıdır” denildi.

Sendika, bu gerekçelerle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde gerçekleştirilen, öğretmenlerin birbirlerini denetlemesine yönelik uygulamaların derhal sonlandırılmasını Milli Eğitim Bakanlığı’ndan talep etti.

Sendika Tarafından Yapılan Açıklama

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde, öğretmenlerin okul müdürleri ve diğer öğretmenler tarafından ders gözlemi ve değerlendirmeye tabi tutulduğu yönünde uygulamalara gidildiği bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.

Bu uygulama, öğretmenlerin görev tanımlarını aşan bir denetim sorumluluğu yükleyerek eğitim ortamında güven ilişkisini, iş birliğini ve çalışma barışını zedeleme riski taşımaktadır. Ayrıca, öğretmenin öğretmeni denetlemesi mesleğin etik ilkeleri ve hiyerarşik yapısıyla bağdaşmamaktadır.

Bu nedenlerle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde gerçekleştirilen, öğretmenlerin birbirlerini denetlemesine yönelik uygulamaların kaldırılmasını MEB’den talep ettik.”

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz.
Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com internet sitesi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Eğitim birsen dava açtı ve danıştay iptal etti. Yönergeyi.

Bizi Takip Edin