
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) çözmeye çalıştığı norm fazlası öğretmen sorununu hafifletmek ve öğretmenlerin kariyer gelişimini desteklemek amacıyla, ikinci bir üniversite diploması ile yeni bir alanda yetkinlik kazanan öğretmenlerin diplomaya dayalı kısıtlamasız alan değişikliği talepleri bulunmaktadır.

Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Talebi
Alan değişikliği yapmak isteyen öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nda talep ediyor. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Bakan Yusuf Tekin’e taleplerini gönderdikleri çiçeklerle bir kez daha ilettiler. İşte öğretmenlerin talebi;
“Binlerce meslektaşımızın kariyer planlamasını doğrudan etkileyecek hayati bir beklentimiz bulunmaktadır: Bakanlığımızdan diplomaya dayalı alan değişikliği müjdesinin verilmesi. İkinci bir üniversite bitirerek kendilerini geliştiren, farklı alanlarda yetkinlik kazanan ve bu sayede atıl kalmak yerine eğitim sistemine yeni bir alanda katkı sunmayı hedefleyen öğretmenler, diplomalarına uygun kadrolara geçiş hakkını sabırsızlıkla beklemektedir. Bu müjde, sadece bireysel bir talep değil; aynı zamanda norm fazlası öğretmen sorununu hafifletecek ve öğretmenlerin motivasyonunu en üst seviyeye taşıyacak kritik bir adım olacaktır.”

Diplomaya dayalı alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak sesimizi duyırduğunız için çok teşekkür ederiz. Milli Eğitim Bakanlığından beklentimiz norm ve bölge kısıtlaması olmayan alan değişikliği müjdesini bir an önce duyurmasıdır. En son iki yıl önce, çok kısıtlı bir bölge ve norm kısıtlaması ile yapıldı. Çoğu branşta bir kadro hakkı verildi. Geçiş yapılabilecek il ya da ilçe sayısı yok denecek kadar azdı. Birçok arkadaşımız bu kısıtlamadan dolayı alan değiştiremedi.
Son olarak;
Hak Olan Yük Değildir ‼️
Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği
Alın Terinin Karşılığıdır…
Alan değişikliği bekliyoruz‼️